запись
Дебрецен Драйв
После дебюта 2019 года Дебрецен Драйв снова ждет всех с 27 по 29 мая 2022 года. Прочитаю
Желаете и Вы поделиться своими впечатлениями в Хайдусобосло? Отправьте нам свою историю!
ПоделитьсяПасхальная дневная анимация в Бане приключений Аква-Палас
С 16 по 18 апреля 2022 года Аква Палас ждет своих Гостей детскими праздниками, сеансами сауны и выступлениями.
По случаю Пасхи «Аква Палас» ждет своих гостей на различных программах. Прочитаю
Винно-гастрономический фестиваль в Хайдусобосло
(HU) Mámorító borok és különleges gasztroélmények várnak mindenkit Hajdúszoboszlón, 2025. szeptember 19-21. között!
Tokaj és számos kiváló hazai borászat és lenyűgöző ételeket bemutató étterem képviselteti majd magát a rendezvényen. A minőségi bor- és ételkínálaton túl a szórakozásé lesz a főszerep! Az ősz legnagyobb gasztrofesztiválján a kulináris élvezetek mellett izgalmas programok, valamint különböző játékok várják kicsiket és nagyokat egyaránt!
Részletes program később várható!
Kísérőprogramok:
• Program Szüret – Gyűjtsd be az élményeket!
• Játékkuckó
• Civilek sétánya
• Europe Direct
• Arcfestés
• Háry János játéktér
A rendezvényre a belépés ingyenes!
A programváltozás jogát a szervezők fenntartják!
Szervező: Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár
További információ:
www.facebook.com/kulturaszoboszlo.hu
+36 52 558 800 Прочитаю
43. Tour de Hongrie Hajdúszoboszló
Велогонка Tour de Hongrie снова проходит в Хайдусобосло.
Поболеем вместе на спа-курорте за команды и велосипедистов.
43. Tour de Hongrie Hajdúszoboszló
12 мая приходит второй раунд .
Столица Надькунсага, Карцаг, станет местом старта. Отсюда велосипедисты отправятся на север, пересекут озеро Тиса, проедут весь Тисауйварош, а затем, повернув на юго-восток, направятся к финишу в Хайдусобосло.
На абсолютно простой трассе протяженностью 192 километра участники могут набирать очки и бонусные секунды на трех участках.
2. раунд, 12 мая, четверг: Карцаг-Хайдусобосло (192 км)
Начало: 13:30, Карцаг, площадь Кошута. Ожидаемый первый участник: 17:45, Хайдусобосло, Hősök tere.
ТВ: M4Sport (прямой эфир), Eurosport (редакция) Прочитаю
(HU) Évzáró Alfa Romeo és RC modelltalálkozó
(HU) Évzáró Alfa Romeo és RC modelltalálkozó kerül megrendezésre Hajdúszoboszlón az Extreme Airfield Modellpálya és Szabadidő Központ területén december 30.-án
Programok
A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak az Extreme Airfield Hajdúszoboszlói modellpályára egy izgalmas családi rendezvényre!
A modellezés tanít, nevel, szórakoztat!
Interaktív programjaink megvalósulásával az eddigi modelltalálkozóktól eltérően nem csak a modelleké és a modellezőké lesz a főszerep. Egyesületünk összeállított egy komplex interaktív programcsomagot, amelynek köszönhetően a modelltalálkozóra kilátogató gyermekek és felnőttek aktívan is belekóstolhatnának a modellezés világába. Célunk, hogy a rendezvény ideje alatt folyamatosan lehetőséget biztosítsunk aktív modellezésre, bevonva a kilátogató lakosságot, turistákat, hogy a családok tartalmas és kreatív módon tölthessék el idejüket. Interaktív programjaink minden esetben tapasztalt modellező közreműködésével zajlanak! A programokban használt távirányítású eszközök nem játékok, hanem üzembiztos, minőségi RC modellek.
Programjavaslataitokat szívesen várjuk az extremeairfield@gmail.com címre! :)
Információ
A rendezvény fő szervezője: Hajdúszoboszlói Modellező Egyesület
További információ:extremeairfield@gmail.com
Helyszín
Extreme Airfield Hajdúszoboszló
4200 Hajdúszoboszló Bajcsy-Zsilinszky út vége Прочитаю
(HU) Dumaszínház- Hatalmi Arcok
(HU) A Szomszédnéni Produkciós Iroda önálló estje «Hatalmi arcok» címmel várja az érdeklődőket február 16-án 18 órakor, a Kovács Máté Művelődési Központban! Прочитаю
(HU) Táplálkozás és Egészség előadás
(HU) Táplálkozás és Egészség címmel előadás lesz a hajdúszoboszlói Aqua-Palace fedett élményfürdőben.
Az érdeklődők Professzor Dr. Habil Dinya Zoltán a Magyar és az Orosz Tudományos Akadémia doktora és Dr. Kelemen Béla, mérnök-közgazdász, extrém sportoló elődását hallgathatják meg! Az előadás témája a «Táplálkozás és egészség» lesz , részletesebben kitérve az egészség megőrzésre, mert egészséges ételekkel, táplálékkiegészítőkkel tehetünk a belső és külső szépségért, így érhető el a testi-lelki harmónia.
Prof. Dr. Dinya Zoltán a Magyar és OroszTudományos Akadémia doktora, évtizedek óta kutatja a flavonoidokat, és a témában több mint 200 tudományos publikációt adott közre. 1942-ben született Endrődön. Egyetemi tanulmányait Debrecenben végezte. 1974-ben doktorált morfin-típusú kábítószerek hatásmechanizmusának értelmezéséből. 1978-ban kandidátus, majd 2002-ben az MTA doktora lett. Hosszabb időt töltött tanulmányúton Olaszországban, az USA-ban, Angliában, valamint a Szovjetúnióban, melyeknek köszönhetően széleskörű nemzetközi szakmai kapcsolatokkal rendelkezik. Fő kutatási területe a növényi eredetű anyagok izolációja, szerkezet- és hatástani vizsgálata.
Az elmúlt 10 évben a funkcionális táplálkozás, a táplálék-kiegészítők és a kemoprevenció vizsgálata alkotják fő kutatási területeit. 2005 óta a Flavon Group Kft. tudományos hátterét biztosítja, 2012 szeptemberétől főállású munkatársként.
Dr. Kelemen Béla gépészmérnöki, majd mérnök-közgazdász másoddiplomát és doktori címet szerzett. Dolgozott mérnökként, multinacionális vállalatok menedzsereként. Volt reklámszínész és fotómodell. 2006–2010 között Tarpa polgármestere. Jelenleg táplálkozástudománnyal és sportélettannal foglalkozik. Saját, önfenntartó biogazdaságot üzemeltet.
További információk
Időpont: 2017. február 8. szerda 16.00 óra
A belépés ingyenes
Helyszín:
Aqua-Palace élményfürdő Прочитаю
Праздник сбора винограда в Собосло
Это праздник замечательных венгерских вин, на котором возрождается традиция сбора винограда.
Это мероприятие призвано укрепить связь между вином, культурой и гастрономией с сохранением вековых традиций. На праздничный стол, наряду с традиционными блюдами хайдушагского региона, преподаются замечательные венгерские вина и палинка. Прочитаю
Гастрономический фестиваль региона Хайдушаг (Hajdúság)
Хайдусобосло, как город региона хайдушаг, в рамках этого мероприятия желает ознакомить посетителей с традиционными блюдами этого региона, изготовленными по оригинальным и современным кулинарным рецептам и предоставленными шеф-поварами местных ресторанов. Прочитаю