Archiwum

Szoboszlói irodalmi esték 2023. września 8.

(HU) Szoboszlói Őszi Irodalmi Napok

(HU) Szoboszlói Őszi Irodalmi Napok programjaira várják az érdeklődőket a A Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtárban.

A Szoboszlói Őszi Irodalmi Napok rendezvénysorozat szeptember 26-án veszi kezdetét a Kulturális Központban.
Az irodalom mindig is az emberi kultúra egyik legfontosabb része volt. Könyvek és írások nélkül nem lenne történelem, filozófia, vagy kreativitás. Az irodalom a gondolatok, érzelmek és tapasztalatok kifejezésének eszköze, amely képes összekapcsolni bennünket egymással és a múlttal.
Ezen a rendezvényen olyan írókkal és művészekkel találkozhatunk, akik megosztják velünk saját értékes műveiket és inspirációikat. Várhatóan izgalmas beszélgetéseket hallhatnak az irodalom különböző aspektusairól, és lehetőségük lesz találkozni és párbeszédet folytatni az irodalom iránt érdeklődőkkel.

Részletes program:

Szeptember 26. (kedd) 17.00 óra
Kovács Attila (Holden Rose) író „Petőfi, mielőtt sztár lett című előadása.
Kovács Attila Holden Rose néven ír gyerekkönyveket. Emellett nagy sikerrel tart motivációs előadásokat országszerte 3-12. osztályosoknak az olvasásról, írásról, alkotásról.
Az író így ír magáról: „1976-ban születtem Szolnokon. A nevem gyakorisága miatt választottam a Holden Rose álnevet, végül úgy alakult, hogy felváltva használom az igazival. Hol egyiket, hol másikat, mikor melyik tűnik kézenfekvőnek. Sokat utazom, színházba, koncertekre járok, szívesen készítek videókat a Youtube csatornámra, zenét írok és szeretek olvasni. Sok időt töltök a családommal is és persze írok. Leginkább a gyerekeknek szólnak az írásaim, kezdőktől a haladókig. A könyveimmel mindig az a célom, hogy fenntartsam az érdeklődést, kikapcsolódást és élményt nyújtsak az olvasóimnak. És néha itt-ott, csurran-cseppen egy kis tanulság is.
A Móra kiadónál a „Lapozz és parázz!” sorozat borzongató történeteivel mutatkozom be, amik elsősorban felsősöknek szólnak. Pörgős, kalandos regények ezek, olyanok, amiket én is szívesen olvastam ennyi idősen.”

Szeptember 29. (péntek) 17.00 óra
Tatár Ilona Éva költő, újságíró „A létezés küldetés” című könyvének bemutatója.
Tatár Ilona Éva „Hajdúszoboszló hűséges krónikásaként”,aktívan tevékenykedik ma is. 2011-ben létrehozta a Fekete Borbála Alapítványt, közreadta két verseskötetét. A Szókimondóban megjelent portréi közül többet összegyűjtött, kötetekbe szerkesztett, hogy beszélgetőpartnerei gondolatait, üzeneteit minél többen megismerhessék. Jelen könyvben portréinterjúkat olvashatunk, ezek az interjúk is városunk kulturális lapjában jelentek meg korábban. „Ezek az interjúk olyan személyiségeket hoznak közelségbe, akik a maguk szakterületén, főként szűkebb pátriárkájukban, vagy éppen a hazában tettek, tesznek sokat, hasznosat, maradandót.”- írja Czeglédi Gyula polgármester a könyv előszavában.
A kötete írta szerkesztette: Tatár Ilona Éva. Megjelent 2023-ban Hajdúszoboszló Város Önkormányzata kiadásában.

Október 4. (szerda) 17.00 óra
Író-olvasó találkozó Cselenyák Imre író, zenész, dalszövegíróval.
Az írónak az idén jelent meg az ’Eliramlik az élet: az igazi Petőfi’ című könyve. Cselenyák Imre (Nyírkáta, 1957. január 1. – ) magyar író, zenész, dalszövegíró, a Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület, a Magyar Írószövetség, a Szépírók Társaságának, valamint a Történelmiregény-írók Társaságának tagja. Több mint harminc mű szerzője. Jean-Pierre Montcassen írói álnéven tucatnál több ókori ill. egyéb történelmi korokban játszódó szórakoztató, romantikus ill. kalandregényt is publikált

Október 7. (szombat) 10.00 óra
Közösségi versdobolás Sirokai Mátyás Füst Milán-díjas költő, zenésszel.
Sirokai Mátyás Füst Milán-díjas költő, zenész. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Ütőhangszer szakán diplomázott. Öt kötet szerzője, zenetanár.
A program eredetileg a Petőfi Irodalmi Múzeum megkeresésére jött létre, a koncepciója pedig Petőfi (vagy más szerzők) költészetének megelevenítése ütőhangszerek segítségével. Több évtizedes zenei és irodalmi gyakorlatomat felhasználva megmutatom a versek ritmikájában rejlő zenei lehetőségeket a résztvevőknek, ennek segítségével pedig néhány perc után bárki képes bekapcsolódni a közös vers-zenélésbe, egyszerre szerezve maradandó élményt a költészet és a dobolás területén. A program több alkalommal is nagy sikerrel szerepelt az ország különböző pontjain

Október 11. (szerda) 17.00 óra
Kövesi Péter író, költő „Ráadás” című online kötetének bemutatója. Közreműködik Erdélyi Márta Sesztina-díjas versmondó.

Kísérőprogramok a felnőtt könyvtárban

Október 2-5. „Olyan csöndet szeretnék…” Interaktív előadás Szép Ernő életéről és munkásságáról középiskolások részére. (Előzetes egyeztetés az 52/ 558-700-as telefonszámon lehetséges.)
Október 5. (csütörtök) 17.00 óra
Irodalmi körök találkozója- vendégünk a Püspökladányi Irodalmi Kávéház és a Hajdúszoboszlói Polgári Olvasókör.
Október 2-7. könyvbörze
A programok helyszíne: Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár galériája (4200 Hajdúszoboszló, Szilfákalja 2.)

A programok ingyenesek, minden érdeklődőt Szeretettel várunk!

Szervező: Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár Telefonszám: 52/-558-800

A rendezvények helyszíne

Kulturális Központ
[terkep id="499"] Przeczytam

Chcielibyście Państwo podzielić się wrażeniami z szerszą publicznością w Hajdúszoboszló? Wysłać do nas historię pobytu!

Podział
2022. września 27.

(HU) 30 Y koncert

(HU) A hajdúszoboszlói Rock Cafeéban a Roktóber programjaként a 30Y várja az érdeklődőket október 14-én!
Program

Az idő lineáris, akkor a számolás az, hogy 23 éves a 30Y. Könnyű számolni 2000-től, az idő körkörös, akkor a számolás az, hogy virágzástól lombhullásig, lombhullástól virágzásig van egy zenekar, amit 30Y-nak neveznek. A dolgok ismétlődnek, és jó, hogy ismétlődnek. Megveszed az éves matricát a zenekari buszra, beleállsz a turnéba, felveszed a lemezt, kitöltesz egy pohár bort, elfogy a cigid, nincs törölköző a szálláson. Vagy örülsz, mert van. Elveszted – megtalálod – elveszted. Vagy megtalálod elveszted megtalálod, attól függ, hol állítod meg egy pillanatra, mondjuk ott, hogy megtaláltad.
A 30Y egy 2000-ben alakult pécsi rockzenekar. Több mint 20 éve meghatározó szereplője a hazai könnyűzenei klub és fesztiváléletnek, évente nagyjából hetvenszer lépnek színpadra. Az elmúlt huszonhárom évben megjelent 11 nagylemeze, tucatnyi online terjesztett független hanganyaga, több mint 20 videoklipje.
Az elmúlt húsz évben megjelent 11 nagylemeze, tucatnyi online terjesztett független hanganyaga, több mint 20 videoklipje.

JEGYEK :
Jegyelővétel:Jegyvásárlás, itt!
[gomb link=" https://tixa.hu/30y_hajduszoboszlo23?fbclid=IwAR1pxHEXmokcSIzUOmmLSdTQOXXfzhR3jpDEvbK4mCgQltnoU03pd4hSEVs
" szoveg="JEGYVÁSÁRLÁS" target="_blank" szin="rgb(177,200,0)"]
Kedvezményes elővételes – 4500.- FT
Normál – 5500.- FT

Helyszín

Rock Cafe Hajdúszoboszló Przeczytam

2021. października 8.

(HU) 100 koncert, 100 helyszín

(HU) A Nemzeti Filharmonikus Zenekar 2023-ban ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. Ezen alkalomból szeretettel várják az érdeklődőket október 19-én 18:30 órától a Művelődési Központban!

A jubileum alkalmából a Nemzeti Filharmonikusok művészei országszerte ingyenes kamarakoncertekkel ajándékozzák meg a közönséget.

ALESSANDRO SCARLATTI: F-dúr kvartett
GEORG PHILIPP TELEMANN: d-moll triószonáta, TWV 42:d7
JOSEPH HAYDN: C-dúr („Londoni”) trió, Hob. IV:1
WOLFGANG AMADEUS MOZART: B-dúr divertimento, K. 229/439b
LUDWIG VAN BEETHOVEN: C-dúr duó, WoO 27
SCOTT JOPLIN: The Easy Winners (Fazekas Beatrix átirata)

Herendiné Szekeres Gizella hegedű
Fazekas Beatrix cselló
Móré Irén fuvola
Kubina Ágnes oboa

Helyszín:
Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár
4200 Hajdúszoboszló, Szilfákalja 2. Przeczytam

2021. lipca 7.

(HU) Kéklő esték… Gubás Gabi és az Éjszakai Nesz zenekar előadása és Operett-musical parádé

(HU) Kéklő esték… Gubás Gabi és az Éjszakai Nesz zenekar előadása és Operett-musical parádé 2021. augusztus 21-én a Szabadtéri Színpadon, Hajdúszoboszlón!
Kéklő esték…: Közkedvelt nagy slágerek vérpezsdítő mediterrán hangulattal újra gondolva, és fűszerezve a világirodalom tréfás, pikáns anekdotaival gyönyörű verseivel, mely közelebb visz a férfi és a női nem érzékeny kapcsolatához Gubás Gabi és az Éjszakai Nesz zenekar előadásában. Bossa – samba – cuba fűszerezve egy csipetnyi swinggel.
Ezt követően nagyszabású operett-musical parádét láthat a közönség, amely igazi kikapcsolódást ígér a műfaj kedvelőinek. Felcsendülnek a legnagyobb operett slágerek a műfaj kiválóságainak előadásában. Könnyed dallamok, szerelem és humor fergeteges hangulattal fűszerezve!
A népszerű sztárok közül fellép Mahó Andrea, Homonnay Zsolt, Szabó P. Szilveszter, valamint a Kovács Szilárd-Szabó Noémi páros.
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Jegyár: 3000 Ft
Időpont
2021. augusztus 21. 19:30
Helyszín
Szabadtéri Színpad, Hajdúszoboszló Przeczytam

2020. października 6.

(HU) Rejtélyes Vacsora-Maffiaháború

(HU) A krimi városnéző játékunk után próbáljátok Rejtélyes Vacsoránkat is.
Detektív Hétvégénk alkalmával nem csak egy, hanem kettő szuper programunkat is elhozzuk nektek Hajdúszoboszlóra!
Miután mindenki megérkezett, ismertetjük a programot, és kezdődhet a játék!
„Ami a Dixielandben történik az ott is marad.” Ez a diszkrét intézmény a legkevésbé diszkrét helyen, a város kellős közepén árulja portékáit. Ebbe bele tartoznak a pénzért mindenre hajlandó lányok. A néhány éve betiltott szeszes italok. A mindig is illegális drogok. Esetenként fegyverek is gazdát cserélnek. De most egy másik jellemzője miatt népszerű – hogy semleges terület. A várost irányító két maffiavezér halálával kitört a káosz és az ember egyedül Dixielandben érezheti biztonságban magát. Csak akkor kerül minden a normális kerékvágásba, ha valaki magához ragadja a hatalmat. Vajon Te leszel az?
TEENDŐID!
1. Jelezd részvételetek emailben: roadshow@rejtelyekhaza.hu
2. Korhű (de legalább elegáns) öltözetben jelenj meg az eseményen az étteremben
3. Kattints az eseményben az „Ott leszek”-re, hogy értesülj a friss információkról!
Interaktívabb, mint a mozi!
Rövidebb, mint egy könyv!
Izgalmasabb, mint egy vacsora!
MENÜ
– csésze Nelson leves
– snidlinges joghurtban pácolt csirkecomb filé, friss salátával és chips burgonyával
-somlói galuska
A program minimum 10, maximum 20 fő jelentkezésével kerül megrendezésre.
Várunk sok szeretettel!
TOVÁBBI INFORMÁCIÓ
Tel.:+36-70-94-00-444
E-mail: roadshow@rejtelyekhaza.hu
HELYSZÍN
Nelson Pub Étterem és Cukrászda Przeczytam

2020. października 6.

(HU) Detektív Hétvége Hajdúszoboszlón

(HU) Újra Detektív Hétvége Hajdúszoboszlón!

Eredjetek rejtélyes esetek nyomába, melyeket csak Hajdúszoboszló belvárosának utcáit járva tudtok megoldani! Minden állomáson egy újabb nyom, feladat, fejtörő. Váljatok egy vérbeli krimitörténet főszereplőivé!

JÁTÉK MENETE

IDŐPONTFOGLALÁS
Az alábbi linkre kattintva tudtok regisztrálni a szabad időpontok valamelyikére: bit.ly/45IisDt
További RoadShow állomások, vagy privát esemény foglalása:
www.rejtelyekvarosa.hu
www.rejtelyekhaza.hu

JEGYÁRAK
Ezen a hétvégén kedvezményes árakon vehettek részt a programon:
– Felnőtt: 3.550 Ft/fő
– Diák (nappali tagozatos): 2.350 Ft/fő
A feladatok nehézsége miatt a részvétel ingyenes 10 éves kor alatt.

JÁTÉK MENETE
Játékmesterünk várni fog a Nelson Pub teraszán az általatok regisztrált időpontban. Kaland-feladatsorunk változatos feladatokon keresztül végigkalauzol titeket a történeten, nyomokon és a krimi túra útvonalán. A játékidő kb. 2 óra, de semmi kötöttség nincs: a programotokat megszakíthatjátok fagyizással/sörözéssel/étkezéssel/stb.

LÉTSZÁM
2-6 fős csapatok számára ajánljuk.
Nagyobb csoportok számára több feladatsort biztosítunk.

VÁLASZTHATÓ TÖRTÉNET

Az éjszakai pillangó halála
’20-as évek, a szesztilalom kora… Egy maffia által irányított városban meghalt egy prostituált. Mindent átsző a korrupció végeláthatatlan hálója. Hiányos jelentések, és kódolt üzenetek nehezítik a dolgodat…
Séta hossza: 1,5 km ~ kb. 1 óra
Feladatok megoldása a célállomáson: 0,5 – 1 óra
Feladatok nehézsége: 3/5
Ajánlott korhatár: 14 év
Városnézési élmény: 5/5

Az éjszakai pillangó halála 2.- Második rész. Újabb bizonyítékok – újabb eset. 👥
Egy esetet lezártál. Elkezdesz egy újabb ügyön dolgozni és rájössz, hogy a kettő valahogy összefügg… – Az első rész végigjátszása és a teljes feladatsora szükséges ennek a résznek a elkezdéséhez.
Séta hossza: 1,5 km ~ kb. 1 óra
Feladatok megoldása a célállomáson: 0,5 óra
Feladatok nehézsége: 4/5
Ajánlott korhatár: 14 év
Városnézési élmény: 5/5
– –

Rossz idő esetén a programot másik dátumon tartjuk meg. Megértéseteket köszönjük!

HELYSZÍN

Nelson Pub Étterem és Cukrászda
[terkep id="732"] Przeczytam

2020. lutego 21.

(HU) Szoboszlói ART FOOD Fesztivál

(HU) Hajdúszoboszlón az idei évben is megrendezésre kerül a Szoboszlói Art FOOD Fesztivál elnevezésű művészeti-gasztro rendezvény a Szent István Parkban. A több napos esemény középpontjában az igényes szórakoztatás áll!
Hangulatos koncertek, a legmenőbb Street Food ételek, és művészeti alkotások kerülnek központba 2024. július 19. -21. között Hajdúszoboszlón!

Részletes program hamarosan
PROGRAM:
2024. JÚLIUS 19. (PÉNTEK)
17.30 Hajdúszoboszlói Főnix SE, és a HSE Gimnasztráda műsora
18.00 Megnyitó
18.30 Aerobic Rock and Roll dance – az Evidance Sportegyesület műsora
19.00 LYUHÁSZ LYÁCINT BT. – Látencia szintézis

2024. JÚLIUS 20. (SZOMBAT)
18.30 „Színpadon a kortárs irodalom” közreműködők:
– Főnix Versmondókör,
– Galánfi András Kossuth-díjas előadóművész, Hajdúszoboszló díszpolgára,
– Hajdúszoboszlói Polgári Olvasókör
19.00 NEONHAL koncert
20.00 „Színpadon a kortárs irodalom”
közreműködők:
– Főnix Versmondókör
– Dr. Korpos Szabolcs,
– Kordásné Szász Melinda
21.00 ÁRNYÉKNYÚL koncert
22.00 Silver-D Látványtánc Egyesület Ambrózia Hastánccsoport műsora
22.20 „Színpadon az irodalom” közreműködők:
– Bálint Róbert Márton
– Tányér József
23.00 – BORDÓSÁRKÁNY koncert

2024. JÚLIUS 21. (VASÁRNAP)
18.00 Red Stars Dance Crew Hip-hop produkció
18.30 „Színpadon a kortárs irodalom”
Ráday Zsófia költő, Mikos Ákos slammer, Somogyi Tibor író-slammer
19.00 VAN koncert
20.30 „Színpadon a kortárs irodalom”
Ráday Zsófia költő, Mikos Ákos slammer, Somogyi Tibor író-slammer.
21.00 HODI KIABÁL koncert
22.00 „Színpadon a kortárs irodalom”
Ráday Zsófia költő, Mikos Ákos slammer, Somogyi Tibor író-slammer.
23.00 DÁNIELFY GERGŐ akusztik

Helyszín
Szent István park Przeczytam

2019. listopada 27.

(HU) Hajdúszoboszlóra költözik a Mikulás

(HU) 2024-ben már 12. alkalommal költözik Hajdúszoboszlóra a Mikulás!
Ezen az estén minden a gyerekekről szól majd! A Mikulás Csillagfény otthonában ünnepi hangulat, látványos programok és jó néhány izgalmas újdonság várja a kicsiket és szüleiket!

Helyszín:
Mikulás Csillagfény otthona
Hajdúszoboszló, Szent István park (strand nyári főbejárata előtt) Przeczytam

2019. marca 5.

(HU) Wellhello koncert

(HU) Wellhello koncert várja az érdeklődőket a hajdúszoboszlói Szabadtéri színpadon.

A Wellhello 2014. július 16-án alapított zenekar, tagjai az ismert magyar rapper, Fluor Tomi és az énekes-dalszerző, Diaz. A formáció a „Rakpart” című dalával lett ismert, megjelenését követően egyből a sláger- és a rádió játszási listák élére került. Első albumuk 2015 márciusában jelent meg és egy nap alatt az első helyen nyitott az iTunes Charton.
Jegyár: 3500 Ft
Jegyvásárlás elővételben: a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtárban (Szilfákalja 2.) hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken délelőtt 9 és 12 óra között, délután 13 és 17 óra között, szerdánként 9 és 14 óra között és online a www.tixa.hu weboldalon.
Jegyek kaphatóak a műsorkezdés előtt 1 órával a helyszínen (Szabadtéri színpad, József Attila u. 1.) készpénzes fizetéssel.  Przeczytam

2018. listopada 9.

(HU) Ismerős Arcok koncert

(HU) Ismerős Arcok ünnepi koncertre várják a rajongókat október 24-én a Kulturális Központban.
Az együttes az elmúlt 2 évtized legkedveltebb dalaiból összeállított műsorral érkezik, amelyben helyet kap már a legújabb „80-as évek…” című szerzeményük is.

A koncert időpontja: 2020.10.24 20:00

Helyszín:
Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár
4200 Hajdúszoboszló, Szilfákalja u. 2.

Kapunyitás: 19.30 Przeczytam