запись
(HU) Évzáró Alfa Romeo és RC modelltalálkozó
(HU) Évzáró Alfa Romeo és RC modelltalálkozó kerül megrendezésre Hajdúszoboszlón az Extreme Airfield Modellpálya és Szabadidő Központ területén december 30.-án
Programok
A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak az Extreme Airfield Hajdúszoboszlói modellpályára egy izgalmas családi rendezvényre!
A modellezés tanít, nevel, szórakoztat!
Interaktív programjaink megvalósulásával az eddigi modelltalálkozóktól eltérően nem csak a modelleké és a modellezőké lesz a főszerep. Egyesületünk összeállított egy komplex interaktív programcsomagot, amelynek köszönhetően a modelltalálkozóra kilátogató gyermekek és felnőttek aktívan is belekóstolhatnának a modellezés világába. Célunk, hogy a rendezvény ideje alatt folyamatosan lehetőséget biztosítsunk aktív modellezésre, bevonva a kilátogató lakosságot, turistákat, hogy a családok tartalmas és kreatív módon tölthessék el idejüket. Interaktív programjaink minden esetben tapasztalt modellező közreműködésével zajlanak! A programokban használt távirányítású eszközök nem játékok, hanem üzembiztos, minőségi RC modellek.
Programjavaslataitokat szívesen várjuk az extremeairfield@gmail.com címre! :)
Információ
A rendezvény fő szervezője: Hajdúszoboszlói Modellező Egyesület
További információ:extremeairfield@gmail.com
Helyszín
Extreme Airfield Hajdúszoboszló
4200 Hajdúszoboszló Bajcsy-Zsilinszky út vége Прочитаю
Желаете и Вы поделиться своими впечатлениями в Хайдусобосло? Отправьте нам свою историю!
Поделиться(HU) Dumaszínház- Hatalmi Arcok
(HU) A Szomszédnéni Produkciós Iroda önálló estje «Hatalmi arcok» címmel várja az érdeklődőket február 16-án 18 órakor, a Kovács Máté Művelődési Központban! Прочитаю
(HU) Táplálkozás és Egészség előadás
(HU) Táplálkozás és Egészség címmel előadás lesz a hajdúszoboszlói Aqua-Palace fedett élményfürdőben.
Az érdeklődők Professzor Dr. Habil Dinya Zoltán a Magyar és az Orosz Tudományos Akadémia doktora és Dr. Kelemen Béla, mérnök-közgazdász, extrém sportoló elődását hallgathatják meg! Az előadás témája a «Táplálkozás és egészség» lesz , részletesebben kitérve az egészség megőrzésre, mert egészséges ételekkel, táplálékkiegészítőkkel tehetünk a belső és külső szépségért, így érhető el a testi-lelki harmónia.
Prof. Dr. Dinya Zoltán a Magyar és OroszTudományos Akadémia doktora, évtizedek óta kutatja a flavonoidokat, és a témában több mint 200 tudományos publikációt adott közre. 1942-ben született Endrődön. Egyetemi tanulmányait Debrecenben végezte. 1974-ben doktorált morfin-típusú kábítószerek hatásmechanizmusának értelmezéséből. 1978-ban kandidátus, majd 2002-ben az MTA doktora lett. Hosszabb időt töltött tanulmányúton Olaszországban, az USA-ban, Angliában, valamint a Szovjetúnióban, melyeknek köszönhetően széleskörű nemzetközi szakmai kapcsolatokkal rendelkezik. Fő kutatási területe a növényi eredetű anyagok izolációja, szerkezet- és hatástani vizsgálata.
Az elmúlt 10 évben a funkcionális táplálkozás, a táplálék-kiegészítők és a kemoprevenció vizsgálata alkotják fő kutatási területeit. 2005 óta a Flavon Group Kft. tudományos hátterét biztosítja, 2012 szeptemberétől főállású munkatársként.
Dr. Kelemen Béla gépészmérnöki, majd mérnök-közgazdász másoddiplomát és doktori címet szerzett. Dolgozott mérnökként, multinacionális vállalatok menedzsereként. Volt reklámszínész és fotómodell. 2006–2010 között Tarpa polgármestere. Jelenleg táplálkozástudománnyal és sportélettannal foglalkozik. Saját, önfenntartó biogazdaságot üzemeltet.
További információk
Időpont: 2017. február 8. szerda 16.00 óra
A belépés ingyenes
Helyszín:
Aqua-Palace élményfürdő Прочитаю
Праздник сбора винограда в Собосло
Это праздник замечательных венгерских вин, на котором возрождается традиция сбора винограда.
Это мероприятие призвано укрепить связь между вином, культурой и гастрономией с сохранением вековых традиций. На праздничный стол, наряду с традиционными блюдами хайдушагского региона, преподаются замечательные венгерские вина и палинка. Прочитаю
Гастрономический фестиваль региона Хайдушаг (Hajdúság)
Хайдусобосло, как город региона хайдушаг, в рамках этого мероприятия желает ознакомить посетителей с традиционными блюдами этого региона, изготовленными по оригинальным и современным кулинарным рецептам и предоставленными шеф-поварами местных ресторанов. Прочитаю