Záznam
Chcete sa podeliť o svoje skúsenosti v Hajdúszoboszló s verejnosťou? Pošlite nám svoj príbeh!
Zdieľanie(HU) Évzáró Alfa Romeo és RC modelltalálkozó
(HU) Évzáró Alfa Romeo és RC modelltalálkozó kerül megrendezésre Hajdúszoboszlón az Extreme Airfield Modellpálya és Szabadidő Központ területén december 30.-án
Programok
A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak az Extreme Airfield Hajdúszoboszlói modellpályára egy izgalmas családi rendezvényre!
A modellezés tanít, nevel, szórakoztat!
Interaktív programjaink megvalósulásával az eddigi modelltalálkozóktól eltérően nem csak a modelleké és a modellezőké lesz a főszerep. Egyesületünk összeállított egy komplex interaktív programcsomagot, amelynek köszönhetően a modelltalálkozóra kilátogató gyermekek és felnőttek aktívan is belekóstolhatnának a modellezés világába. Célunk, hogy a rendezvény ideje alatt folyamatosan lehetőséget biztosítsunk aktív modellezésre, bevonva a kilátogató lakosságot, turistákat, hogy a családok tartalmas és kreatív módon tölthessék el idejüket. Interaktív programjaink minden esetben tapasztalt modellező közreműködésével zajlanak! A programokban használt távirányítású eszközök nem játékok, hanem üzembiztos, minőségi RC modellek.
Programjavaslataitokat szívesen várjuk az extremeairfield@gmail.com címre! :)
Információ
A rendezvény fő szervezője: Hajdúszoboszlói Modellező Egyesület
További információ:extremeairfield@gmail.com
Helyszín
Extreme Airfield Hajdúszoboszló
4200 Hajdúszoboszló Bajcsy-Zsilinszky út vége Prečítam
(HU) Dumaszínház- Hatalmi Arcok
(HU) A Szomszédnéni Produkciós Iroda önálló estje „Hatalmi arcok“ címmel várja az érdeklődőket február 16-án 18 órakor, a Kovács Máté Művelődési Központban! Prečítam
(HU) Táplálkozás és Egészség előadás
(HU) Táplálkozás és Egészség címmel előadás lesz a hajdúszoboszlói Aqua-Palace fedett élményfürdőben.
Az érdeklődők Professzor Dr. Habil Dinya Zoltán a Magyar és az Orosz Tudományos Akadémia doktora és Dr. Kelemen Béla, mérnök-közgazdász, extrém sportoló elődását hallgathatják meg! Az előadás témája a „Táplálkozás és egészség“ lesz , részletesebben kitérve az egészség megőrzésre, mert egészséges ételekkel, táplálékkiegészítőkkel tehetünk a belső és külső szépségért, így érhető el a testi-lelki harmónia.
Prof. Dr. Dinya Zoltán a Magyar és OroszTudományos Akadémia doktora, évtizedek óta kutatja a flavonoidokat, és a témában több mint 200 tudományos publikációt adott közre. 1942-ben született Endrődön. Egyetemi tanulmányait Debrecenben végezte. 1974-ben doktorált morfin-típusú kábítószerek hatásmechanizmusának értelmezéséből. 1978-ban kandidátus, majd 2002-ben az MTA doktora lett. Hosszabb időt töltött tanulmányúton Olaszországban, az USA-ban, Angliában, valamint a Szovjetúnióban, melyeknek köszönhetően széleskörű nemzetközi szakmai kapcsolatokkal rendelkezik. Fő kutatási területe a növényi eredetű anyagok izolációja, szerkezet- és hatástani vizsgálata.
Az elmúlt 10 évben a funkcionális táplálkozás, a táplálék-kiegészítők és a kemoprevenció vizsgálata alkotják fő kutatási területeit. 2005 óta a Flavon Group Kft. tudományos hátterét biztosítja, 2012 szeptemberétől főállású munkatársként.
Dr. Kelemen Béla gépészmérnöki, majd mérnök-közgazdász másoddiplomát és doktori címet szerzett. Dolgozott mérnökként, multinacionális vállalatok menedzsereként. Volt reklámszínész és fotómodell. 2006–2010 között Tarpa polgármestere. Jelenleg táplálkozástudománnyal és sportélettannal foglalkozik. Saját, önfenntartó biogazdaságot üzemeltet.
További információk
Időpont: 2017. február 8. szerda 16.00 óra
A belépés ingyenes
Helyszín:
Aqua-Palace élményfürdő Prečítam
Dožinková zábava Szoboszló
Sviatok výborných maďarských vín s obnovením tradičného vinobrania.
Táto veselica má zosilniť spojenie vína, kultúry a gastronómie pri zachovaní tradícií. Na slávnostný stôl vedľa
tradičných hajdukských jedál sa podávajú maďarské vína a liehoviny – pálenka. Prečítam
Gastronomický festival jedál z regiónu Hajdúság
Hajdúszoboszló, ako hajdukské mesto v rámci tejto akcie by Vás ochotne zoznámilo s tradičnými hajdukskými jedlami, ktoré pre našich ctených hostí pripravujú miestne jedálne podľa pôvodných a moderných receptúr. Prečítam