„GASZTRO ÉS ÉLMÉNYTÚRA” Hajdúszoboszlón

2013. május 24.

 
A Magyar Turizmus Zrt Észak-Alföldi Regionális Marketing Igazgatósága és a Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft (Hajdúszoboszló helyi TDM szervezete) közösen szervezett study-tour-t magyar újságírók részére 2013. május 17-19 között. A „GASZTRO ÉS ÉLMÉNYTÚRA” résztvevői kiemelten Hajdúszoboszló és környéke kínálatával ismerkedhettek meg.

A résztvevőket érkezéskor Kabály Zsolt a Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft, Máté Lajos a Hajdúszoboszlói Vendéglátók Egyesületének Elnöke és Szilágyi Zsuzsa Pr Manager fogadta és köszöntötte a Hajdúszoboszlói Spirit Pálinkázóban.

A gasztronómiai élmények sorában elsőként a helyi Spirit Pálinkázó Tuzséri és Agárdi pálinkakínálatával ismerkedhettek meg a résztvevők, majd a program további részében Hajdúszoboszló első szabadtéri fesztiválján a Grillétel- és Sörfesztiválon kóstolhatták a finomabbnál finomabb grillen sült ételeket, kiváló belga és magyar sörök kíséretében. A túra gasztronómiai lezárását a Hajdúszoboszlótól 5 km-re fekvő Tuba Tanya fatányéros paraszt egyvelege szolgáltatta, melyen mangalica szalonna, kolbász, és parasztsonka sorakozott.

A túra résztvevői a gasztronómiai mellett wellness élményekben is részesültek, melyhez a helyszínt a Hotel Atlantis Medical Wellness & Conference**** hotel wellness és a hajdúszoboszlói fürdőkomplexum strand, gyógyfürdő, Aqua-Palace, Aquapark részlegei biztosították.
A program kulturális részeként a hajdúszoboszlói Bocskai Múzeum új állandó kiállítását tekintették meg az újságírók, melyet kiegészített egy rövid városnéző túra a helyi kisvonattal a Dottóval, valamint ellátogattak a világörökség részét képező Hortobágyi Nemzeti Park területén található Pásztormúzeumba, Kézműves udvarba és a Mátai Méneshez.

Az élménytúra aktívabb résztvevői látogatást tettek a hajdúszoboszlói Mókuskaland élményparkban, ahova a helyei jellegzetes járművével, Bringó Hintó-val érkeztek.

Képek a study-tour-ról:

Megosztás