20 éve a turizmus szolgálatában

2013. május 11.

 
1993-ban Jenei Tibor egykori idegenforgalmi referens kezdeményezésére pályázati forrásból kezdte meg működését a Tourinform Hajdúszoboszló. Az iroda akkoriban a Consinfo városi szolgáltató iroda keretein belül működött a Kovács Máté Városi Művelődési Központban egészen 2004 májusáig! A szolgáltató iroda megszűnését követően, a Tourinform Iroda a hajdúszoboszlói Önkormányzat üzemeltetésében működött tovább!
 
2004 májusában az iroda turisztikai szerepének és feladatainak való jobb megfelelés okán, képviselő testületi döntés alapján a Hungarospa Zrt. igazgatósági épületébe, közvetlenül a strand főbejárat mellé költözött.
 
Az Önkormányzat 2010-ben a Tourinform Hajdúszoboszló üzemeltetését a Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft-nek, a város helyi TDM szervezetének átadta, melynek következtében bővültek az iroda szolgáltatásai, valamint 2012 májusában a fürdőkomplexum közvetlen szomszédságában megépült turisztikai inkubátor házba költözött közösen a helyi TDM szervezettel! Az új iroda a város turisztikai központjában a Szent István Parkban található, ahol az iroda munkatársai vendégbarát környezetben végzik a feladataikat (turisztikai tájékoztatás-, informálás, jegyértékesítés) és fogadják a Hajdúszoboszlóra érkező turistákat és a város lakosságát
 
Az iroda munkatársait a Magyar Turizmus Zrt. 5 és 15 éves dolgozói kitüntetésben már részesítette, az idén pedig a Tourinform Hajdúszoboszló kapott oklevelet a magyar turizmus információs rendszerében folytatott 20 éves működésért.

Megosztás