5 tévhit a szaunázással kapcsolatban

Ha szeretsz szaunázni, akkor olvasd el az alábbi bejegyzést, melyben 5 olyan dologról tájékozódhatsz, mely tévhit a szaunázással kapcsolatban.

A szaunázás méregtelenítő, immunerősítő és bőrszépítő hatását senkinek sem kell bemutatnunk. Azonban nem is gondolnánk, mennyi szaunázással kapcsolatos tévhit kering a köztudatban. Az alábbiakban az öt legelterjedtebb tévhitről rántjuk le a leplet.

Tévhitek a szaunázásról

 1. Segít a súlyvesztésben
  A szaunázás önmagában nem okoz súlyvesztést, ellenben kiválóan alkalmas méregtelenítésre, és lényegesen csökkenti az étvágyat.
 2. Gyógyír a megfázásra
  Az egyik leggyakoribb tévhit, hogy a szauna gyógyít, azonban betegen nem ajánlott a szaunázás. A valóságban megelőzésre alkalmas, hiszen immunerősítő hatással bír.
 3. Mindenkinek ajánlott
  Mindenképpen kerüljük a forróságot gyulladásos vagy fertőző betegség, magas vérnyomás, valamint egyéb szív- és érrendszeri betegségek esetén. Alkoholfogyasztás után szintén kerülendő a szauna használat.
 4. Fürdőruhában vagy szaunalepedővel?
  Ha betartjuk az adott létesítmény szabályait, elkerülhetjük a kínos szituációkat. Számos helyen előírás a fürdőruha viselése, főként a családokra való tekintettel.
 5. Bármennyit szaunázhatunk
  Egy nap maximum háromszor szaunázzunk, egy ciklus ne legyen hosszabb 15 percnél, de ha nem bírjuk, nyugodtan fejezzük be a szaunázást a homokóra lejárta előtt.

Ha te is megtapasztalnád a szaunázás élményét, a hajdúszoboszlói Aqua-Palace élményfürdőben ezt egész évben megteheted, hiszen a vízi élmények mellett az itt található szaunavilágban, ahol finn-, infraszaunák, gőzkabin és hangulatos merülő medence várja a wellness rajongóit. Az Aqua-Palace szolgáltatásai mellett a saját wellness részleggel rendelkező hajdúszoboszlói szálláshelyek is kiváló szolgáltatásokkal várják a szaunázás szerelmeseit és a kikapcsolódni vágyókat.

Megosztás