Adventi vásár Hajdúszoboszlótól félórányira

A közelgő karácsonyi időszakra hangolódva, szeretnénk ajánlani egy egyedi és különleges programot fürdővárosunktól nem messze található megyeszékhelyünkön Debrecenben!

Ha Hajdúszoboszlón pihentek az év utolsó hónapjában mindenképpen érdemes ellátogatni Debrecenbe, ahol az Adventi vásár és egyéb számos program segíti az ünnepi hangolódást városszerte több helyszínen. Hajdúszoboszlótól 20 km-re távolságra található a híres cívisváros Debrecen, amely idén is utánozhatatlan ünnepi köntösbe öltözött.

Debreceni fény élmények és vásár

Több, mint 200 ezer fényforrás díszíti idén is Debrecen belvárosát. Az egyik legszebben kivilágított városban igazi élmény az adventi séta. A Piac utcai árusok és illatos ital-ételkínálata mellett a különlegességeket sem lehet kihagyni.
A híres Debreceni Advent idén is színes programokkal, vásárral, hangulatos előadásokkal, kiállítással, valamint adventi korcsolyapályával várja az érdeklődőket!
A Kirakodóvásár november 26-tól várja a látogatókat a Kossuth téren és a Dósa nádor téren. A vásáron többek között egyedi kézműves termékek, ellenállhatatlan finomságok, lélekmelegítő forralt bor kínálat várja – közel 100 faházban – a karácsonyra készülődő vásárlókat egészen december 23-ig.

A Kirakodóvásár mellett a következő programokon vehetnek részt a látogatók:

  • december 17-én, pénteken 12:00 és 19:00 óra között Debreceni kortárs képzőművészeti vásár
  • december 18-án, szombaton 10:00 és 18:00 óra között Csak Design vásár
  • december 19-én, vasárnap 10:00 és 18:00 óra között pedig Népi Kézműves Vásár vár az Adventi Kuckóban

Jeges csoda a városközpontban

Az Adventi korcsolyapálya a Kossuth téren összesen 750 négyzetméternyi egybefüggő jégfelülettel és 120 méternyi jégfolyosóval nyújt egyedülálló élményt Debrecenben minden nap 8:00 és 20:00 óra között várhatóan egészen január 31-ig. A korcsolyapálya közelében a 2019-es Virágkarneválra készült jegesmedvecsaláddal is találkozhattok.

Fontos információk a jégpályával kapcsolatban

  • Az adventi időszakban (december 23-ig) hétköznap és hétvégén is 8.00 és 14.00 óra között mindenki számára ingyenesen vehető igénybe, valamint naponta 14.00 és 20.00 óra között 800 forintos belépőjegy váltásával lehet itt korcsolyázni.
  • Az adventi időszak után (december 24. és január 31. között) pedig 800 Ft-os belépőjegy váltásával lehet a szolgáltatást igénybe venni.
  • Aki nem hozza el saját korcsolyáját, az a helyszínen 800 Ft-os áron kölcsönözhet magának.

Te hallottál már a Kackiás verklisről?

Ring István, kackiás verklis évek óta visszatérő vendége, a Debreceni Adventnek, a vásárba látogatók nagy örömére. Az idei évben mind a négy adventi hétvégén találkozhatunk vele a belvárosban.
A fotózkodni vágyókat is több csoda várja az adventi időszakban. A város fája mellett a rénszarvascsalád színesíti a látványt, a Csapó utca és a Dósa nádor tér torkolatában a Fénygömb alatt is lehet fotózkodni.
A fából készült Betlehem idén az Emlékkertben tekinthető meg.

A Debreceni Advent programjait a következő adventi kalendáriumban is megnézheted napokra lebontva: https://debreceniadvent.hu/adventi-kalendar/

Megosztás