Allergiásoknak ajánlott a sószoba

Az allergiásoknak már most gondolniuk kell hogy hamarosan ismét elindul a pollenszezon. A tünetek enyhítésére már most segíthet a sószoba.

Tévhitek az allergiáról

Ha azt mondjuk, allergia, a legtöbben a tavaszra és a nyárra gondolnak. Legalábbis a betegséggel összefüggő panaszok jelentkezésének időszakát tekintve ez a két évszak él a köztudatban. Sokan úgy gondolják, hogy csak a tavaszi hónapokban kezdődhet virágzás, és csakis ekkor szükséges elkezdeni az allergia elleni védekezést. Sajnos ez manapság már nem így van. Mivel egyre enyhébbek a telek, a pollenek is hamarabb kezdenek “dolgozni”. Pár éve már januárban sem ritka, hogy valakinél pollenallergiás tünetek jelentkeznek. Különösen a mogyoróra és az égerre érzékenyek lehetnek azok, akiknek előbb kell megkezdeni a felkészülést.
pollen-allergia-ellen

Mi segíthet?

Igaz, most egészen télies az idő, de ez nem jelent garanciát arra, hogy az idén később, a tavaszi virágzással kezdődne csak az allergiaszezon. Manapság ugyanis nincs átmenet, a hidegből egyből jöhet egy olyan enyhe idő, ami szó szerint berobbantja a természetet. Ez pedig komolyan próbára teszi az allergiások szervezetét. Miért mondjuk el mindezt egy wellness-szeléssel foglalkozó blogban? Mert ilyenkor, a téli időszakban sokan mennek fürdőzni. A fürdőkben pedig általában lehet sószobában, sókamrában is relaxálni. A só pedig köztudottan enyhíti az allergiás panaszokat, illetve segíti felkészíteni a szervezetet a szezonra is. De ez csak az egyik ok, amiért a téli időszakban érdemes sókamrában töltődni. Ahogy az allergiás panaszokra jó hatással van a só, úgy más légúti betegségek leküzdésében és megelőzésében is segíthet. Az ilyen panaszoknak pedig most van a szezonja, úgyhogy nem kérdés: a wellness során sószobában is ajánlott egy kicsit lazítani.
soszoba-delibabhotel-hajduszoboszlo

Sószoba Hajdúszoboszlón

Sószoba természetesen a HungaroSpa élményfürdőjében is található, de több helyi szálloda is kínál ilyen szolgáltatást. Így ha több napra érkezel, az adott hotelben, helyben is adódik lehetőséged néhány nagy, sós levegőt venni. Mutatjuk, melyik hotelek rendelkeznek Hajdúszoboszlón sószobával. Kattints ide!

Megosztás