Az év diákbuliját rendezik meg Hajdúszoboszlón

Június 17-én minden a diákokról szól majd Hajdúszoboszlón, az idei Bizonyítványbulin. Meglepetés sztárfellépővel, sport programokkal, interaktív bemutatókkal és igazi party hangulattal várják a diákokat a szünidő első hétvégéjén, a repülőtéren.

Hatalmas bulival indítják a vakációt a hajdúszoboszlói diákok. A Bizonyítványbuli részleteit és a rendezvény arculati elemeit is bemutatták a szervezők, és elindították a jegyértékesítést is a szerdán tartott sajtótájékoztatón. Laza hangulatban indult az esemény, a diákok a Bizonyítványbulira tervezett logóval ellátott napszemcsiben és pólóban, a buli programjára mutató QR kódos popcornnal és üdítővel a kezükben, babzsákokon ülve ismerhették meg a nyárindító party gazdag programkínálatát. Nem véletlen a könnyed hangulat, Dr. Kovács Gergely, Hajdúszoboszló alpolgármestere elmondta, hogy a diákoknak szóló buli szervezésekor a legfontosabb szempont volt a lazaság és a vidámság.

„Azt gondoljuk, hogy a hajdúszoboszlói diákok is megérdemelnek egy saját fesztivált. Magát a rendezvényt nem most találtuk ki, hiszen 10 évvel ezelőtt indult útjára a diákoknak szóló buli, de szerettük volna kicsit megújítani és kiterjeszteni, a mostani fiatalok igényeire hangolni az eseményt. A korábbiakhoz képest változott a helyszín: a szabadtéri színpad helyett immáron a repülőtér ad helyet a bulinak, ami már többször bizonyított, hogy egy fantasztikus rendezvényhelyszín, és igazi fesztiválhangulatot teremt. Ráadásul a városközponthoz és a fürdőhöz is nagyon közel van, és az ott jelenlévő sportrepülősök, ejtőernyősök, siklóernyősök és hőlégballonosok nem rontják, hanem csak javítják ezt a feelinget.” – emelte ki az alpolgármester. „A célunk az volt, hogy ez a nap legyen a hajdúszoboszlói diákság ünnepe. Ennek a létrehozása a mi elsődleges feladatunk.

A művelődési központ és a város önkormányzata a helyi civilekkel, sportegyesületekkel, a múzeummal és az iskolákkal együttműködve, és legfőképp a helyi diákok bevonásával, a városi diákönkormányzat és az oktatási intézmények DÖK képviselőivel közösen szervezi meg ezt a rendezvényt.”- nyilatkozta Dr. Kovács Gergely.

Az általános iskola első osztályosaitól a végzős egyetemistákig mindenkinek szól a rendezvény

A szervezők minden korosztályra gondoltak. Mátrai Erika, a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár munkatársa elmondta: „Arra fókuszáltunk, hogy ebből a széles célcsoportból, a 7-8 évesektől a 24-25 évesekig minden diák találjon magának izgalmas programot. Délután kezdődnek az alsó és felső tagozatosoknak szóló vetélkedők, majd a középiskolásoknak szóló „legerősebb diák” verseny következik és további interaktív programok. Ezt követően lesz tombolasorsolás, fellépnek a helyi intézmények tanára, majd iskolai bemutatkozó videókat láthatunk. Este fél 9-től egy meglepetés koncerttel készülünk, színpadra lép napjaink egyik legnépszerűbb hazai zenekara. Őket DJ. Audrey Colour partyja követi. A nap során nagyon sok izgalmas kísérő program is lesz: HSE sportágválasztó, Exatrun, henna, partysmink, hajfonás, csillámtetkó, fotófal és TikTok stick kihívás várja majd a fiatalokat.”

Részt vesznek a Bizonyítványbulin a helyi civil szervezetek és partner intézmények is. Az érdeklődők meglátogathatják a művelődési központ kézműves sátrát, a Hajdúszoboszlói Kistérségi Szociális, Család- és Gyermekjóléti Központ jótékonysági, vagy a Bocskai Múzeum interaktív múzeumi standját is. Emellett bemutatkozik a Városi Diákönkormányzat, az OTP pénzügyi tudatosság programmal, A Vitézi Rend bemutatóval, a Hajdúszoboszlói Sport Egyesület sportágválasztó programmal készül.
A helyi diákok is részt vettek a szervezésben

A programok összeállításában fontos szerepet kaptak a helyi diákok. „Örülünk, hogy tudtunk aktív párbeszédet folytatni mind a diákokkal mind a főszervezőkkel, és közösen egy olyan programkavalkádot állítottunk össze, amely tényleg a diákok igényeit elégíti ki, a kisebb és a nagyobb korosztály számára is megfelelő.” – nyilatkozta Almási Sándor, a Hajdúszoboszlói Városi Diákönkormányzat elnöke. „Jó volt az együttműködés, minden felvetésünket támogatták a szervezők, és bekerültek a programba a javaslataink. Legjobban természetesen a meglepetés sztárfellépő koncertjét várom, a kísérő programok közül pedig talán a fotófalnak örülök leginkább, mert az ma már minden nagy rendezvényen egy meghatározó helyszín, és az ott készült képeket szívesen nézegetjük majd vissza a későbbiekben.” – mondta Budai Csenge, a Hajdúszoboszlói Városi Diákönkormányzat tagja.

A sajtótájékoztatót követően elindult a jegyértékesítés, és az első karszalagokat a jelenlévő diákok vásárolták meg. Igaz, így egy hónapig viselniük kell majd a Bizonyítványbuli belépőjét, de mint elmondták, büszkén hordják a karszalagot magukon, ezzel is népszerűsítve az eseményt.
A szervezők tehát minden diákot várnak sok szeretettel június 17-én a Bizonyítványbulin, Hajdúszoboszlón. Jegyek 1.000 és 3.000 Ft közötti árban kaphatók a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár jegypénztárában, hétköznapokon 9-12 és 13-16 óra közötti időszakban.

A buli Facebook eseményében található a részletes program: https://fb.me/e/2xvcaxU2a

Fotók: Bertli Zoltán
További képek itt: https://tinyurl.com/bizonyitvanybuli

Megosztás