Az Év Turisztikai Települése 2013-ban Hajdúszoboszló

2013. december 3.

A Szallas.hu, mint a hazai piacvezető szállásközvetítő portál az idén első alkalommal, de hagyományteremtő céllal adta át a magyar turizmus legkiemelkedőbb minőségi díjait: Az Év Szállása, illetve Az Év Turisztikai Települése és Az Év Feltörekvő Turisztikai Települése díjakat.

Év Turisztikai Települése

A Szallas.hu vezetősége úgy érezte, hogy a közel 12.000 regisztrált partnerével, 500.000 aktív hírlevél olvasójával és havi 1.500.000 látogatószámmal együtt, rendelkezik kellő mennyiségű, minőségi információval ahhoz, hogy évről évre kihirdesse ezeket a díjakat. A legfőbb cél az, hogy a díj által elismerésre kerüljön a rengeteg kemény és összetett munka, ami egy szálláshely üzemeltetésével jár, illetve szeretnék kihangsúlyozni a minőség fenntartásának és javításának fontosságát is Magyarországon.

Települések közül, minden olyan település részt vett az Év Turisztikai Települése és az Év Feltörekvő Turisztikai Települése versenyben, ahol megtalálható a portál legalább egy aktív regisztrált szállásadó partnere.

Év Települése díj

A Szallas.hu-n leadott szavazatok száma alapján Hajdúszoboszló lett Az Év Turisztikai Települése, vagyis a legtöbb szállásfoglaló ezt a várost tartja a legvonzóbb úti célnak Magyarországon. Az eredmény a papírformát mutatja, hiszen Hajdúszoboszló a Szallas.hu foglalási statisztikáiban évek óta dobogós helyen áll.

Év Települése díjátadó: Kabály Zsolt, dr. Sóvágó László, Varga Zoltán

Év Települése díjátadó: Kabály Zsolt, dr. Sóvágó László, Varga Zoltán

Az Év Turisztikai Települése megtisztelő díjat Varga Zoltán, a Szallas.hu alapítója és ügyvezető igazgatója adta át dr. Sóvágó Lászlónak, Hajdúszoboszló Város polgármesterének és Kabály Zsoltnak, Hajdúszoboszló turisztikai szervezetének, a Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetőjének.

A hazai szállásadók seregszemléjeként szolgáló díjátadó gálán az is kiderült: a 2013-as év fordulópontot jelentett a hazai turizmusban, hiszen a foglalások 45 százaléka már interneten történt.

Megosztás