Csodákra képes a gyógyfürdőzés

Ha nem tudod, akkor most elmondjuk neked, hogy miért van az, hogy egy-egy őszi, téli szabadtéri gyógyfürdőzés is csodákra képes, ezt Hajdúszoboszlón ki is próbálhatod!

Téli vitamin gyűjtés

Miért használjuk ki, hogy ősszel és télen is fürdőzhetünk a Hungarospa szabadtéri medencéiben? Mert most, hogy már délután ötkor sötét van, alig jut időnk arra, hogy a napfény által termelte D-vitaminból begyűjtsük azt a mennyiséget, amire a mindennapokban szükségünk van. Ha pedig kevés a D-vitamin, a szervezet sem lesz képes igazán jól működni.

D-vitamin hiány esetén például legyengül az immunrendszer. Így a téli hónapokban gyakrabban lehetünk influenzásak, többször fájhat a torkunk és lehet úrrá rajtunk a nátha.

De a hangulatunkra is rányomhatja a bélyegét a D-vitamin hiánya. Ez ugyanis befolyással van a szerotonin szintre. Ami köztudottan szerepet játszik abban, hogy milyen a kedvünk. Hatással van az alvásra, a szexualitásra és az étvágyra is. Szóval nem véletlen, hogy borúsabb, kevésbé napfényes napokon nem kifejezetten kicsattanó a kedvünk. Illetve az se meglepő, hogy az őszi, téli időszakban veszítük az energikusságunkból is.

Viszont ha figyelünk arra, hogy ne merüljenek ki a D-vitamin raktárak, ezzel nem lesz gondunk.

Gyógyvizes téli fürdőzés pozitív hatásai

És hogy miért olyan hatásos, ha gyógyvizes fürdőzés közben gyűjtünk D-vitamint?

Mert ilyenkor nagyobb a szabad testfelület, a Nap sokkal több testrészünket éri, így hamarabb töltődnek a raktárak. Így az esetleges, jelentősebb D-vitamin hiány esetén is gyorsabb lesz a pótlás. Nem beszélve arról, hogy a víz felszínén visszatükröződnek a napsugarak. Ami szintén növeli a módszer hatékonyságát.

Persze mint minden kúrában, ebben az esetben is fontos a rendszeresség. De sok más terápiával ellentétben, a gyógyfürdőzés közbeni D-vitamin gyűjtés már egy alkalom után is érezteti a hatását.

Próbáld ezt ki Te is, ha Hajdúszoboszlón jársz!

Megosztás