Debreceni kiránduláshoz tippek

2021. szeptember 13.

Hajdúszoboszlótól 20 km-re távolságra található a híres cívis város Debrecen, mely az utóbbi években nagy átalakulásokon esett át a modern fejlesztéseknek köszönhetően. A város látnivalói, programlehetőségei kiváló kikapcsolódási lehetőségeket biztosítanak.

Program tippek Debrecenben

Fedezzétek fel együtt Debrecen egyik legnépszerűbb, a helyiek körében is közkedvelt színfoltját, az ország első természetvédelmi területének nyilvánított Nagyerdő szépségeit!

Mindenképpen érdemes ellátogatnotok a Nagyerdei park központjában lévő, az egyik leglátványosabb élményelemmel, a futballpálya nagyságú vízfelülettel rendelkező Békás-tóhoz. A tó körül van lehetőségetek a környezet szépségeit csodálva megpihenni a kialakított napozópadokon vagy akár piknikezni is.
A Parkrészből tovább haladva megtekinthetitek a híres Debreceni Egyetem eklektikus-neobarokk stílusú főépületét, amely előtt egy különlegesen szép francia stílusú parkot csodálhattok meg. Az itt látható szökőkútban a hagyomány szerint minden végzős diák megmártózik.

Az Egyetem épülete mögött lévő Botanikus Kertet is érdemes megtekintenetek, amely közel 6000 növényfajnak ad otthont, valamint itt található Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb kaktusz-és pozsgás gyűjteménye.
A „zöldben” strand, fedett mediterrán élményfürdő, szabadtéri színház, állatkert és vidámpark, valamint a Nagyerdei Stadion is itt található. Itt említendő még a híres Medgyessy sétány, illetve az itt található irodalmi szoborpark.

A zöldterület egyéb érdekességei közé tartozik továbbá a Nagyerdei víztorony is, ahol amellett, hogy 34 m magasról csodálhatjátok meg a környéket, egy speciális távcső segítségével egy un. időutazás részesei is lehettek, az esti órákban pedig fényjáték gazdagítja a látványt.

A látogatóhely további szolgáltatásai közé tartozik még a víztoronyra épített mászófal, a kávézó és fröccsbár, valamint az időszakosan működő Tourinform-pont is, ahol az ingyenes információs kiadványok mellett tájékozódhattok a város látnivalóival, programlehetőségeivel kapcsolatosan is, valamint ajándéktárgyak vásárlására is van lehetőségetek.

Bővebb információ

Debrecen belvárosában található az idei évben megújult Tourinform iroda a Piac u. 20 sz. alatt, a Városháza régi épületében várja az érdeklődőket, ahol információt biztosítanak az aktuális programlehetőségekről.

Megosztás