Dr. Kálmanczhey Judit jelölt lett a Szent Györgyi Albert orvosi díjra

2024. február 27.

A Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt reumatológus orvosát, dr. Kálmánczhey Juditot jelölték a Szent Györgyi Albert Orvosi Díjra 2024-ben. Ez a díj az Egészségért Közhasznú Alapítvány által létrehozott elismerés, melyet az orvosi szakmában kiemelkedő teljesítményért ítélnek oda.

A Szent Györgyi Albert Orvosi Díjat 2017-ben alapította a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvánnyal közösen. Ezzel kívántak tisztelegni Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas orvos és kutató emléke előtt, aki munkájával mély nyomot hagyott az orvostudományban. A díj célja, hogy minden évben elismerje azokat az orvosokat, akik nem csupán szakmai tudásukkal, de emberi hozzáállásukkal is kiemelkednek a pályatársak közül.

Dr. Kálmánczhey Judit rászolgált a jelölése. Munkája során példamutató elhivatottsággal és tudományos precizitással segíti betegeit. A reumatológia terén végzett munkája mellett emberközpontú hozzáállása is kiemelkedő. Páciensei számára nem csupán orvosként, hanem támaszként és tanácsadóként is jelen van. Az őszinte gondoskodás és figyelem, amit a betegei felé tanúsít, méltóvá teszi arra, hogy a Szent Györgyi Albert Orvosi Díj jelöltje legyen.

A szavazási időszak 2024. március 19-ig tart. Ebben az időszakban a közönség leadhatja voksát a jelölt orvosokra. Az eredményhirdetésre 2024. április 18-án kerül sor a Magyar Tudományos Akadémia Díjátadó Gáláján Budapesten.

Dr. Kálmánczhey Judit jelölése a Szent Györgyi Albert Orvosi Díjra méltó elismerése annak az áldozatos munkának, amit a reumatológia területén végzett. Bízunk benne, hogy a betegek is felismerik ezt az elhivatottságot és méltóképpen honorálják szavazataikkal.

Szavazatát itt adhatja le: http://szentgyorgyialbertorvosidij.hu/szavazas/

Megosztás