Elsők között lett Hajdúszoboszló „minősített gyógyhely”

2023. november 7.

Elsők között vált jogosulttá Hajdúszoboszló, a felüdülőhely a „Minősített gyógyhely” védjegy használatára. A szakmai megfelelés eredményeként Hajdúszoboszló, mint gyógyhely aktív tagja lett a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. által létesített attrakció minősítési rendszernek, „MAGYARORSZÁG KINCSEI – GYÓGYHELY” kategóriában.

A Magyarország kincsei – Gyógyhely védjegy megszerzése által minősített lett Hajdúszoboszló, a felüdülőhely gyógyhelyi környezete. Ezt városunk Európa legnagyobb fürdőkomplexumát körülvevő területegység turisztikai szempontú értékelését követően kapta meg.

A Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület ezzel a védjeggyel ismeri el, Hajdúszoboszló, a felüdülőhely, mint gyógyhelyi minősítéssel rendelkező településrésze esetében azt, hogy kiemelkedő turisztikai jelentőséggel bír és kimagasló szolgáltatási kínálattal rendelkezik.

A minősítés keretében csillagszámot nem osztanak a gyógyhelyek részére, viszont a pontszám alapján Hajdúszoboszló 5 csillagos lenne a gyógyhelyek között.

Hajdúszoboszló, a felüdülőhely, mint Magyarországon egyik kiemelkedő turisztikai desztinációjának célja a védjegy megszerzésével az volt hogy, elsők között viselhesse a megkülönböztető védjegyet, mely a hazai turizmus területén kiváló és magas színvonalú szolgáltatást nyújtó, turisztikai attrakciókat üzemeltető gyógyhelyek használhatnak. Ennek a célnak az elérése eredményeképpen a hasonló turisztikai szolgáltatást nyújtó desztinációk között pozitív megkülönböztetés éri Hajdúszoboszlót és az itt működő turisztikai vállalkozásokat és az általuk nyújtott szolgáltatásokat is.

Az auditáló folyamatban való részvétellel és a védjegy megszerzésével városunk célja, hogy a desztináció ismertsége a minősítés által növekedjen és a Védjegy által elismertsége is erősödjön!

Hajdúszoboszló, a felüdülőhely képviseletében a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. vezérigazgatója Czegle-Pinczés Enikő vette át a védjegy megszerzéséről szóló oklevelet a Magyar Fürdőszövetség őszi közgyűlésén 2023. november 07-én, Bükön a Greenfield Hotelben.

Megosztás