Évente legalább egyszer kell wellnesselni

Évente legalább két hét nyaralásra szükségünk van. Egy hosszú nyári pihenés és egy rövidebb őszi wellness az ideális. És ezt nem mind mondjuk, hanem szakértők állítják.

aqua_palace-hajduszoboszloŐk azt vallják, hogy évente legalább egy utazásra mindenképpen szükség van. Ha pedig ez nyáron nem jön össze, vagy rövidre sikerül, ősszel kell pótolni.

Hiszen sokkal könnyebb megelőzni a kiégést, mint kezelni azt. Ezt Bagdy Emőke pszichológus professzor közölte egy korábbi interjú alkalmával. Nagyon egyszerűen fogalmaz: pihenni egyszerűen muszáj. Ugyanis biológiai szempontból évente 2 hetes kikapcsolódásra van szükségünk. A szakértő szerint az a legoptimálisabb, ha egyszer utazunk el hosszabb időre.

De ha ez nem megy, hanem mondjuk csak egy hét jön össze, érdemes lehet beiktatni egy kiegészítő wellness hétvégét.delibabos-oszi-wellness_hotel-delibab

A szakértő így fogalmaz: “…ha ezt mégsem tudjuk megoldani valamilyen okból kifolyólag, egy-egy hosszú hétvége is sokat segíthet a feltöltődésben és regenerációban a mai rohanó konzumvilágban.”

Vagyis ha teheti, a nyaralás mellett iktasson be őszi lazítást is. Ehhez remek időpont lehet idén az október 23-ai hétvége. 2017-ben ugyanis hétfőre esik a munkaszüneti nap. Tehát adott a lehetőség a három napos hosszú hétvégés wellnessre. De ne felejtsük el, hogy november elsején mindenszentek ünnepe lesz. Igaz, ez most szerdai napra esik, de egy-két nap szabadsággal így is összehozható a hosszabb pihenésre való idő.

Ha Ön is indulna kikapcsolódni az ősszel, nézze meg itt, hogy milyen ajánlatokkal készülnek a hajdúszoboszlói szállodák.

Megosztás