Extra hortobágyi programok

2021. július 7.

Tedd élménnyé a kikapcsolódást extra hortobágyi programokkal!

A hajdúszoboszlói pihenésedet a környékbeli programokkal kiegészítve extra élményeket is gyűjthetsz, például a Hortobágyon. Nézd meg mondjuk a vadlovakat vagy az őstulkokat testközelből, csónakázz motorcsónakkal a Hortobágy folyón, esetleg járd be kisvasúton Közép‐Európa legismertebb madár élőhelyét.

Puszta járat

Új szolgáltatással bővült Hortobágy kínálata. A Hortobágyi Nemzeti Park területén található látnivalók az új elektromos kisbuszokkal közelíthetőek meg. A puszta járatok a Hortobágyi Csárda parkolójából indulnak.

A Pusztajárat 3 útvonalon közlekedik:

  1. Hortobágyi Vadaspark
  2. Mátai Ménes
  3. Pusztai Állatpark

_MG_4276_1

Csónakázás a Hortobágy folyón

De ha már az extra hortobágyi programoknál tartunk, meg kell említenünk a motorcsónakázási lehetőséget is. Ha kipróbálnád, egyedi élményként fedezheted fel a Hortobágy folyó természeti csodáit. A motorcsónakok egyébként a Kilenclyukú híd mellől indulnak – július 15-ig előzetes egyeztetéssel, majd július 16-augusztus 30 közötti időszakban 09.00-18.00 óra időtartamban. A felnőtt jegy ára 1300 forint, míg a gyermek 800 forint.

További információ, bejelentkezés:
Terepszemle Stúdió, Konyhás István: +36 (30) 621-2160

Bringázás a pusztában

Hortobágy sok izgalmat tartogat a bringázás szerelmeseinek, próbálja ki hagyományos vagy elektromos rásegítésű kerékpárjainkat, hiszen most már akár ezekkel is bebarangolhatja a pusztát.

Kerékpárokat bérelni a HNP Látogatóközpontban lehet nyitvatartási időben. A 2021-es év újdonsága, hogy vezetett e-bike túrák során olyan nemzeti parki, védett területekre is bejuthatnak az érdeklődők, ahová egyébként nem lenne lehetőségük. A programok során szakavatott túravezető kíséri a résztvevőket, bemutatva számos kuriózumot, az út során szem elé kerülő madarakat és a természet csodáit.

Jól hangzik, igaz? Ha többet tudnál meg az extra hortobágyi programokról, klikk ide.

Ha pedig Hajdúszoboszlón keresel szállást a hortobágyi és a környékbeli kalandokhoz, itt kell körbenézned.

 

Megosztás