Ezért érdemes beiktatni az ősszel egy szaunázós wellness pihenést

Iktasson be az őszi-téli időszakban egy szaunázós wellness pihenést! – Hogy miért?

Szaunázni jó érzés, de komoly egészségügyi haszna is van. Különösen a hűvösebb, nedvesebb őszi és téli hónapokban, amikor az átlagnál stresszesebbek is vagyunk.

Hogyan csökkenthető a stressz faktor

Egy kutatás szerint ugyanis az esztendő ezen időszaka a legstresszesebb. Szeptembertől egészen az év végi ünnepekig folyamatosan nő a stressz-szintünk. Karácsony környékén a szeptemberi átlag duplája tapasztalható. Szóval nem árt ilyenkor beiktatni egy kis wellness pihenést. Lehetőleg olyat, ahol a szaunázásra is van lehetőségünk. Ha ezt mondjuk október vége felé sikerül megtenni, valószínűleg feltöltődünk annyira, hogy az ősz második felében is könnyedén vesszük majd az akadályokat.
ajandek-szauna-hajduszoboszlo

Miért is olyan kedvelt a szaunázás

De miért ragaszkodjunk a wellness alatti szaunázáshoz? Mert a szauna jótékonyan hat a keringésre és a szív működésre egyaránt. Ugyanakkor segít annyira ellazulni, hogy elfeledkezünk a hétköznapi gondokról. Vagyis csökken a stressz-szint. Nem beszélve arról, hogy a szaunázás még az immunrendszert is erősíti. Ami nem elhanyagolható szempont az őszi, hűvösebb időszakban. Ahogy az sem, hogy a szaunázás hatására felgyorsul az anyagcsere, ezáltal könnyebben megszabadulhatunk a felgyülemlett méreganyagoktól. Szóval testileg és lelkileg is ellenállóbbá tesz minket. Persze hozzá kell tennünk, hogy a szaunázás akkor a leghatásosabb, ha rendszeres az életünkben. Ugyanakkor egy-két alkalomnak is van már hatása. A méregtelenítésben és az izomlazításban mindenképpen. Gondoljunk csak bele, mennyire fontos ez. A stressz hatására ugyanis általában megkeménykednek a nyaki izmok. A hő viszont képes ellazítani ezeket. Ha pedig nincs feszültség, mi is jobban bírjuk a terhelést.

Wellness a hajdúszoboszlói szállodákban

Összességében tehát jó, ha viszünk egy kis tudatosságot a wellnessbe. Ha szeretnénk igazán ellenállók lenni az őszi időszak feszültebb helyzeteivel szemben, akkor az év vége felé közeledve lazítsunk egy nagyot. Ehhez segítségére lesznek Hajdúszoboszló wellness szállodái. Mutatjuk is Önnek, melyek azok a hotelek és apartmanok, amelyek rendelkeznek szaunával.

Megosztás