Ha Hajdúszoboszlón pihen látogasson el ide…

Augusztusban jössz Hajdúszoboszlóra nyaralni? Kirándulj el a Hortobágyra, és az újszülött vadlovat mindenképpen nézd meg!

Hortobágyi Nemzeti Park

Kalandoztunk egy kicsit a Hortobágyi Nemzeti Park online felületein. Eredetileg az augusztusi programokról szerettünk volna írni, de megláttuk a Facebookon, hogy újabb vadló és egy kuriózumnak számító keselyű fióka is született a vadasparkban, és rögtön tudtuk: erről is hírt kell adnunk. Már csak azért is, mert ez előbbi a Hortobágy szafari programjának a keretében is látható.
hortobágy asztro gasztro

Hortobágyi Vadasparktól a Pásztormúzeumig

A terepjárós túraút során ugyanis a Przewalski-lovak egy csapata is útba esik, amik egyébként rekonstruált őstulkokkal osztoznak a szikes pusztán. De természetesen a keselyű fióka is megtekinthető. Az új jövevény a Hortobágyi Vadasparkban látható, ami a Pásztormúzeumtól induló nemzeti parki járművekkel közelíthető meg. Szóval ez már két dolog, amiért érdemes Hajdúszoboszlóról a Hortobágyra ellátogatni.
Hortobágyi-Halastavi-kisvasút-P1040972_Lisztes-László_1

Hortobágyi programok és gasztronómia

És akkor még nem mutattuk az augusztusi programokat. Lesz például nyári tesz-vesz nap a kézművesudvarban. Tartanak naplemente szafarit a vadasparkban. Szerveznek gyalogtúrát a Meggyes csárdához, továbbá csillagösvény mustrát is. Az előbbi egy 1770-ben épült, a közúttól távol található, korabeli bútorokkal berendezett csárdához vezet. Az utóbbi során pedig a zavaró fényektől mentes éjszakai égbolt kémlelésére nyílik lehetőség. Ha szerencséje lesz a túrázóknak, a Perseidák meteorraj érkezését is láthatják.
Augusztus 20-án pedig a sérülésekből felgyógyult gólyákat engedik szabadon – ez is megtekinthető. De ezen a napon ünnepi programokat is tartanak a Vadasparkban. Majd 25-én lesz az állatkertek éjszakája, az éjszakázoo, tartanak továbbá madárgyűrűzést és madarász túrát is a Halastónál.

Kíváncsi lennél a részletekre? A Hortobágyi Nemzeti Park aktuális programjait megtekintheted itt.

Megosztás