Hajdúszoboszló az osztrák piacon

2015. március 5.

Hajdúszoboszlón 2015.03.05-én Kovács Balázs a Magyar Turizmus Zrt Osztrák Külképviseleti vezető és Kabály Zsolt TDM menedzser vezetésével szakmai egyeztetésre került sor a szálláshelyek képviselőivel, melynek célja, hogy a jövőben növekedjen az osztrák vendégéjszakák száma az üdülőhelyen.

Hajdúszoboszló az osztrák piacon-workshop

A hajdúszoboszlói TDM szervezet az elsődleges külföldi piacok alaposabb feltérképezése és ottani lehetőségek maximális kihasználása érdekében egy tájékoztató sorozat szervezésébe kezdett tagja részére, még a tavalyi évben, mely idén is folytatódik. A szakmai egyeztetések sorát 2015-ben a „Hajdúszoboszló az osztrák piacon” megbeszélés nyitotta meg.

Hajdúszoboszló az osztrák piacon-workshop

A workshop

A „Hajdúszoboszló az osztrák piacon” konzultációra 2015. március 05-én délelőtt került sor, az egyeztetés helyszíne Hajdúszoboszló város Turisztikai irodája volt.
Az egyeztetésen a hajdúszoboszlói TDM szervezet meghívására Kovács Balázs, a Magyar Turizmus Zrt Osztrák Külképviselet vezetője is részt vett.
Az esemény az interaktív együtt gondolkodás, jegyében került meghirdetésre, melyen több szálloda marketing és értékesítési vezetője megjelent, illetve több egyéb szálláshelyet üzemeltető TDM partner is részt vett a szakmai egyeztetésen.

Program

A tájékoztatón az alábbi témák kerültek ismertetésre, majd átbeszélésre:

  • piaci helyzetjelentés,
  • a potenciális osztrák turista jellemzői, szempontok az utazási döntéshez
  • marketing megjelenések, lehetőségek az osztrák piacon való megjelenéshez

Hajdúszoboszló az osztrák piacon-workshop

Megállapításra került, hogy Ausztria fajlagosan legnagyobb és az egyik legbiztosabb küldőpiaca hazánknak, ahová megéri a hazai turisztikai vállalkozásoknak is befektetni, mert a kitartó piaci munka megtérül. Az osztrák piacon való lehetőségekről a konzultáció aznap délután Debrecenben folytatódott.

A szakmai események folytatását tervezi a hajdúszoboszlói TDM szervezet, melyről már folynak az egyeztetések, a konkrét témával kapcsolatban a tagok tájékoztatást fognak kapni hamarosan.

Megosztás