Hajdúszoboszló is újraindult

2021. május 5.

Hajdúszoboszló is csatlakozik a Magyar Turisztikai Ügynökség „Magyarország újraindult” című kampány üzenetéhez, hogy érdemes utazni és újra felfedezni a kulturális, természeti, gasztronómiai és aktív turisztikai lehetőségeket.

A szabályok betartásával „Hajdúszoboszló is újraindult”. Megnyílt Európa legnagyobb és legattraktívabb fürdőkomplexuma a Hungarospa és megújult szálláshelyek, éttermek sokasága is fogadja a vendégeket.

Majoros Petronella kultúráért is felelős alpolgármester szerint az újjászületés szimbólumaként jelennek meg Hajdúszoboszlón az idei év attrakciói. Egyedülállónak nevezte a város életében, hogy egyszerre két olyan jelentős és színvonalas beruházás valósulhat meg, amely mind turisztikai, mind kulturális értelemben páratlan az egész országban.
Hajdúszoboszló legújabb turisztikai fejlesztése a strandfürdő területén nyíló Prémium Zóna, ahol hamarosan különleges élményövezet fogadja a vendégeket.

A Bocskai István Múzeumban három megújult kiállítása is érdekes tartalmakat, interaktív élményeket kínál. És megnyitja kapuit a város legújabb kulturális eleme a Fejedelmi Kincstár épülete is, ahol Bocskai István erdélyi fejedelem koronájának és jogarának hiteles másolatát valamint a fejedelem panoptikum minőségű viaszszobrát tekintheti meg a közönség.

Az épület különlegessége, hogy nemcsak belül, kívül is formabontó, egyedi stílusban készült, hiszen egy kör alakú épület középpontjában kap helyet a hiteles másolatként drágakövekkel dísztett, míves korona. Ezzel a beruházással a Bocskai kultusz méltó helyszínét teremtjük meg, ahová egész évben érdemes lesz ellátogatni. – fogalmazott az alpolgármester.

A fürdőváros az újjászületés reményében minőségi élményekkel, színvonalas utcai produkciókkal és változatos programokkal is készül a vendégek fogadására.

Megosztás