Hajdúszoboszló legújabb kincse?

Ha szeretnéd megtudni, játszd végig az alábbi játékot, és a túra során érintett helyszínek segítségével rakd össze a megfejtést.

Ha végig járod a hajdúszoboszlói kincskereső túrát, és sikerül a feladványt megfejteni, akkor nemcsak a sikerélményben lehet részed, hanem a város Tourinform irodájában (Szent István Park 1-3.) a helyes névért még jutalmat is kapsz!
A JÁTÉK MENETE:
A sorszámozott feladatok megfejtéseit írd az azonos számú négyzetekbe (a kitöltéshez, mentsd le a letölthető játék leírást)!

  1. A túra első pontja a város legfiatalabb építészeti alkotása a hajdúszoboszlói Harangház (Szent István Park). Keresd meg a Harangház körüli oszlopok közül a harmadikat. Ezen találsz egy állatot, amely akár a környékbeli területeken és a Hortobágyon is legelhet. Ennek az állatnak az első betűje a megfejtés.
  2. Sétálj tovább a Harangháztól a szökőkút irányába, míg el nem éred a helyi Tourinform irodát. Az iroda egyik ablakában van egy felirat, abból válaszd ki azt a betűt, amely háromszor szerepel a szóban.
  3. Haladj tovább a fürdő nyári strandbejárata felé, majd ezelőtt elhaladva, fordulj jobbra és sétálj tovább a József Attila utcán a hajdúszoboszlói sportrepülőtér felé. Félúton eléred a fürdő területén található Csónakázó tavat, ami segíthet abban, hogy kitaláld ezt a feladványt: „Erdőn voltam, parton leszek, vízen járok, s tűzben veszek. Mi az? A megfejtés a kitalált szó páros kezdőbetűje!
  4. A város kulturális programjainak helyszínét biztosító épülethez érsz, ha végig sétálsz a Major utcán, majd a Halasi Fekete Péter téren balra fordulsz. Egy szép par bal oldalán találod a keresett épületet. Állj meg előtte és olvasd el az épület nevét. Melyik az a betű, amely kétszer szerepel a feliratban?
  5. Sétálj tovább a Hősök tere irányába és fordulj be jobbra a Bocskai Rendezvényközpont felé. A tér bal oldalán található egy épület, mely a helyi értékek otthona. Itt az épületen szereplő felirat utolsó betűje lesz a megfejtés.
  6. Innen sétálj vissza a Hősök terére és átkelve a túloldalra, keresd meg a Bocskai utcát, ahol a helyi múzeum található. Ha ide betérsz, találsz egy padot, amit akár te is kipróbálhatsz. Fejtsd meg milyen pad, és már megvan a következő betű, hiszen ez a szó ezzel a betűvel kezdődik.
  7. Ha mindent megnéztél és kipróbáltál a Bocskai Múzeumban, akkor sétálj vissza a József Attila utcára, ahol a fürdő felőli oldalon áll egy új szabadtéri színpad. Az ezzel szemben álló szálloda öt betűs nevét illeszd az eddig megfejtett betűkhöz, így megtudod, hogy mi Hajdúszoboszló legújabb kincsének a neve.

Kíváncsi a turisztikai aktualitásokra?Iratkozzon fel hírlevelünkre itt!

Ha sikerült megfejtened a megfejtést, jutalmadat átveheted a hajdúszoboszlói Tourinform irodában, Hajdúszoboszlón, a Szent István park 1-3. szám alatt, nyitva tartási időben.

Megosztás