Hajdúszoboszló népszerűsége töretlen

2016. augusztus 25.

Töretlen a vendégforgalom növekedés Hajdúszoboszlón a Felüdülőhelyen.

A tavalyi remek turisztikai eredményeket követően is folytatódik Hajdúszoboszlón a vendégforgalom növekedése.

A fürdőváros önkormányzati adatai alapján, a szállodai kategóriában, az idei év január – július közötti időszakában (a 2015-ös év rekord adataihoz viszonyítva) +13 %-os növekedés mutatkozott a vendégéjszakák számában. A 13 %-os növekedés +50.000 vendégéjszakát jelentett a hajdúszoboszlói szállodáknak.
Park Hotel Ambrózia

A vendégek számában is növekedés tapasztalható, idén több mint 13.000 fővel többen látogattak a hajdúszoboszlói szállodákba az év első hét hónapjában, ami 11%-os emelkedést jelent a tavalyi adatokhoz viszonyítva.
Érdekesség, hogy a belföldi és a külföldi vendégek száma, valamint a vendégéjszakák száma is azonos dinamikában növekedett.

A külföldi vendégéjszakák növekedése, elsősorban annak köszönhető, hogy az idei évben nagyobb számban érkeztek lengyel, szlovák és ukrán vendégek Hajdúszoboszlóra.

Hajdúszoboszlón a szállodákban 2016. január – július között a vendégek átlagos tartózkodási ideje is növekedett. Ez ugyan csak 2%-os, de 7 év után sikerült az alföldi fürdővárosban tartózkodási idő emelkedést elérni.

A tavalyi évben több rekord is született a Felüdülőhelyen, azonban ha az év hátralévő részében is hasonlóan népszerű marad a vendégek körében, újabb csúcsok dőlhetnek meg 2016-ban is Hajdúszoboszlón.
Csobbano-delibab

Megosztás