Hajdúszoboszlói iszappakolás

A Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. Gyógyfürdőjében több mint 40 féle kezelés vehető igénybe. Aktuális blog bejegyzésünkben ezen szolgáltatások közül az iszappakolásról gyógyhatásairól, tulajdonságairól olvashat.

Az egyik legkedveltebb és leghatékonyabb kezelés a hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben az iszappakolás, melyet csak orvosi felügyelet mellett lehet igénybe venni. Az érvényes biztosítási kártyával rendelkező vendégek az iszapkezelést a TB által biztosított támogatással vehetik igénybe.

Az iszappakolás egy ősi kezelési mód, mivel tudni kell, hogy az emberiség a tűzzel gyógyítást, a földdel történő kúrálást a világ minden táján ősidők óta alkalmazták. Manapság így módon a földet pakolásként használjuk, lehet egész testre vagy testrészekre, mely pakolások igen jótékony hatást gyakorolnak az emberi testre.

Az iszapkezeléseket iszappakolás formájában alkalmazzák a hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben saját iszap felhasználásával, mely a fúrások hordalékából és a gyógyvíz üledékéből áll. A hajdúszoboszlói iszap általában 42 °C- on a kezelendő testrészre kenik fel 2-3 cm vastagon az iszapot, majd lepedővel, gumilepedővel és pokróccal fedik.
Ennél a kezelésnél a hő hatását használják a gyógyításra, ugyanis ez a kezelés a különböző betegségek okozta fájdalmak, feszülő érzések enyhítésében nagyon hatásos. A kezelés során értágulat jön létre, mely anyagcsere-fokozó és fájdalomcsillapító hatással jár együtt. A meleg hatására az izmok ellazulnak, ezért a gyógy-masszázs is hatásosabb lehet iszapkezelés után.

Az iszappakolás alkalmazását nőgyógyászati vonatkozásban idült gyulladások, menstruációs zavarok, a nemi szervek fejletlensége és sterilitása teszi indokolttá.
Az iszappakolás ízületekre akkor jó, ha nincs az ízületben nincs gyulladás. Ha a fájdalmat porckopás, vagy valamelyik izom rövidülése okozza akkor ajánlott az iszappakolás alkalmazása. Sportsérülésekre különösen ajánlott. Az iszap ozmózisos hatású – ez azt jelenti, hogy elvonja környezete zsír- és nedvesség tartalmát. Ennek köszönhetően könnyen eltávolítható az ízületekben felgyülemlett felesleges nedvesség. Narancsbőr ellen is hasznos és bármilyen furcsa, a lelki gondokra is jó hatással van – segít könnyebben kezelni azokat.

Megosztás