Hajdúszoboszlói okos fejlesztések

2014. március 24.

Responsív weboldal, www.hajduszoboszlo.hu

A https://hajduszoboszlo.hu weboldal a mobilon internetezők igényeinek teljes körű kiszolgálása érdekében átdolgozásra került. Jelenleg a legmodernebbnek számító, ún. reszponzív dizájn technológia segítségével, most már mobiltelefonról is könnyen elérhető a honlap. A megvalósított fejlesztés lényege, hogy a weboldal beazonosítja, hogy a felhasználó által használt eszköz PC, laptop, tablet vagy okostelefon, és érzékeli a képernyőfelbontást is, és ennek megfelelően, eltérő formában és felépítésben jeleníti meg a weboldalt a látogatóknak. A hajdúszoboszlói hírlevel küldő rendszer is frissítve lett, így 2014. februártól a hírlevelek is reszponzív formában mobilra optimalizált formában készülnek és kerülnek kiküldésre a feliratkozóknak.
Weboldal

Okos QR-kód alkalmazása

A hajduszoboszlo.hu, mint Hajdúszoboszló hivatalos turisztikai Weboldala, a legerősebb marketingcsatora, melyre több újszerű mód alkalmazásával érkeznek az érdeklődők, mint pl. a turisztikai kiadványoknál és a látnivalóknál használt okos S-QR kód. Az úgynevezett Smart-QR Code (S-QR) vagy Okos-QR kód, mely innovatív lehetőséget ad a kampányok és marketing tevékenységek hatékonyságának növeléséhez. Ez az okos alkalmazás lehetősévé teszi, hogy a háttérben lévő tartalmak dinamikusan változzanak, cserélődjenek. Ez kiválóan kihasználható a több nyelvű kiadványok és információk esetén. Az egyedi kód színes, figyelemfelkeltő és a Hajdúszoboszló turisztikai arculatának elemei a logó, az arculati színek jelennek meg.

okos qr kod

További okos alkalmázok használata

Ezeken kívül további okos alkalmazások is felhasználásra kerültek az utóbbi időszakban, mint a pocketguide túraútvonalak, facebook játék alkalmazások, melyek lehetővé teszik, hogy szórakoztatóan legyenek informálva a Szoboszló iránt érdeklődők, valamint okostelefonokra küldött SMS kampány is csalogatja bővebb információkért a potenciális turistákat a hajduszoboszlo.hu weboldalra.
pocketguide

Megosztás