Három szuper program rossz időre

2016. március 10.

Szoboszlón könnyű dolgunk van: rossz időben is ott van Európa legnagyobb fürdőkomplexuma. De most mégsem erről lesz szó, hanem három olyan izgalmas, egész évben nyitva tartó programról, amit akkor is érdemes felkeresnünk, ha már kipancsoltuk magunkat (és természetesen jó időben is).

Utazzunk vissza a múltba

Ne poros tárgyakra, és érdektelen vitrinekre számítsunk a város történetét bemutató interaktív kiállításon. Utazzunk vissza a 18. század elejére, és bújjunk bele az akkori női és férfi ruhákba. Vegyük kézbe azokat a fegyvereket, amelyeket Bocskai hajdúi is használhattak. Üljünk be abba az iskolapadba, amit a szoboszlói születésű pedagógus, Gönczy Pál tervezett az 1870-es években, és próbáljuk ki, hogyan írtak palatáblára palavesszővel. Kukkantsunk be egy tipikus parasztház ablakán majd keressük meg annak a fúrótoronynak a működő modelljét, amivel 1925-en hévizet találtak itt.

furotorony

Azt is megtudhatjuk, hogyan jöttek rá a helyiek arra, hogy a több mint 1000 méter mélyről feltörő víznek gyógyító ereje van. A Szoboszló történelmi és földrajzi örökségét feldolgozó izgalmas kiállítás egész évben nyitva tart. Bővebb információ itt található>>

Menjünk moziba

Végre van idő egy nagy családi filmezésre, vagy egy kis romantikus összebújásra, a Hősök terén, a Bocskai moziban. Itt lehet megnézni az aktuális programot: Mozizz a Bocskai moziban

Tomboljuk ki magunkat

A Rió játszóház és mókaközpont a népszerű rajzfilm világába csábít többszintes mászóbirodalommal, ugrálóvárral, trambulinokkal, a kicsiknek kismotorokkal és külön elkerített játszórésszel.

rio1

Gabrielláék nagyon sok programot szerveznek az egész családnak: kézműveskedést, baba-mama tornát, babamasszázst és tematikus heteket. Ha szülőként kettesben szeretnétek lenni, itt is lehet hagyni a gyereket, gyermekmegőrzést is vállalnak.
A SPAR mellett találhatóak, egész évben minden nap nyitva vannak, bővebb információ ide kattintva olvasható>>

Megosztás