Hogyan birkózz meg a stresszel

Mi a stressz, és hogyan birkózz meg vele hatékonyan, ha wellnesselni érkezel Hajdúszoboszlóra?

Mit is okoz a stressz

Az első kérdésre ez lenne a félig-meddig tudományos válasz: a stressz az, ami akkor történik, ha egy sürgős, kevésbé irányítható szituációra reagálsz. A tested ilyenkor egyebek mellett adrenalint és kortizolt termel, ami a véredbe jut. Ezek a hormonok aztán arra késztetik a szívedet, hogy gyorsabban dolgozzon, felkészítik azt a veszélyhelyzetre. Ez önmagában nem is lenne probléma. Kis mértékben ugyanis a stressz cselekvésre ösztönöz, segít a feladatra fókuszálni. Viszont ha már állandósul, az számos negatív egészségügyi folyamatot indíthat el a szervezetben. Amit meg kell előzni. Egyebek mellett azzal, hogy tudatosan csökkentjük a stresszes helyzeteket, illetve a már kialakult, állandósult feszültséget wellnessel kezeljük.

Closeup of a relaxed pretty young woman receiving back massage

A wellness program oldja a stresszt

Például szaunával vagy forró fürdővel hatásosan lehet kezelni a stresszes állapotot, mivel a hő nem csak az izmaidat, hanem az elmédet is “ellazítja”. Húsz perc a szaunában nem csak a közérzetednek, hanem a mentalitásodnak is nagyon sokat segíthet. Ugyanez igaz egy forró fürdő esetében is.
A floating is jó lehet. Ez egy olyan kezelés, ahol egy speciálisan szigetelt szobában, különböző fény- és hangeffektekkel kombinálva lebegsz egy sekély víz felszínén. A lebegést a víz megfelelő sóösszetétele eredményezi. Ez egy nagyon mély relaxációt hoz létre, ahol az elméd teljesen felszabadul… Ha ilyen kezelés nincs az általad választott fürdőben, szállodában, magad is kipróbálhatod a gyógyvízben. Csak lazítsd el a testedet, és hagyd, hogy vigyen a víz. Az eredmény teljes testi és szellemi relax lesz.
hungarospa-gyogyfurdo-relax

A masszázsok közül mi a talpreflex masszázst ajánljuk. Ha még nem próbáltad, itt az ideje. A masszázs lényege, hogy a talpon keresztül stimulálja és pozitívan befolyásolja a szerveink működését. Így nem csak ellazít és elűzi a feszültséget, hanem az egyes szervekre is hat. Ezenkívül természetesen bármilyen frissítő, lazító masszázs segítségével oldható a stressz. Hiszen a feszültség – a nevében is benne van – izomfeszülést okoz, ami célzott masszázzsal hatékonyan megszüntethető.

Hasonló eredmény érhető el egyébként az ájurvéda kezelésekkel is: ez egy speciális masszázsmozdulatokat tartalmazó, langyos gyógynövényolajjal végzett masszázs. Stressz ellen ez is kiváló.

Kíváncsi lennél, melyik hajdúszoboszlói szállodában kérhetők stresszűző kezelések? A szálláskereső alkalmazásunkban erre is szűrheted a találatokat. Tedd meg, ha szállást keresel nálunk! Klikk ide!

Megosztás