Hogyan maradjunk fittek senior korunkra

Ha a nyugdíjas évek idején is dolgosan, tevékenyen szeretne élni, akkor már most gondoljon a megelőzésre, a prevencióra.

Fiatal korban igen gyakran a fáradság és kimerültség, stressz hatására, sérülhet egészségünk, melynek megelőzésére ajánlott mozgásprogramok és gyógykezelések komplex alkalmazása.
sulyfurdo-hajduszoboszlo-hungarospa

A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő a gyógyítás területén több mint kilenc évtizedes tapasztalattal rendelkezik. Az országosan is ismert és elismert hajdúszoboszlói gyógyvíz hatását már nagyon sok ide látogató vendég tapasztalta. Hajdúszoboszló gyógyvize egyedi ásványi anyag és nyomelem tartalmának köszönhetően az egészségügyi problémák megelőzése és gyógyítása területén széles körben alkalmazható.

A gyógyfürdőben alkalmazott fürdőkúra több különböző probléma kezelésében gyógyító hatást fejt ki, mint például ízületi gyulladások, elváltozások és izomfájdalmak, csontsérülések, sportsérülések utókezelésére. Ilyen esetben ajánlott kezelés lehet az iszapkezelés, súlyfürdő, víz-alatti vízsugár masszázs, orvosi masszázs, gyógytorna.

Néhány bővebb információ a kezelésekről

  • Víz alatti gyógytorna: a hidroterápiás eljárások közé tartozik, elsősorban a víz közvetlen fizikális és termikus ingerein keresztül fejti ki hatását. Előnye, hogy a torna kisebb izomerőt igényel, és olyanok is el tudják végezni a gyakorlatokat, akik erre külön képtelenek.
  • A víz alatti sugármasszázs: a víz fizikai, kémiai paramétereinek hatása mellett izomtónus- csökkentő hatása van és a perifériás erekben növeli a keringést. A keringési zavarok és a vegetatív idegrendszer egyensúlyzavaraiban jótékony az alkalmazása.
  • Súlyfürdő kezelés: víz alatti trakció alkalmazása egy speciálisan kiépített medencében, nyaki húzatás esetén elektromos vibrátorral kiegészítve a függesztést, a porckorongok és kisebb nyomás alatt lévő ideggyökök tehermentesítése, szalag- és izomzsugorodások mérséklése, izomgörcsök oldása, idült gyulladásos folyamatok csökkentés céljából.

Fontos a rendszeresség, melynek segítségével a napirendbe építhető a test kondíciójának ápolása. A gyógykezelések igénybevétele kúraszerűen javasolt, így a hatás eredményesebb lehet. A prevenció napjainkban szinte kötelező, ha egészségesen akarunk élni, ne halogassa hát tovább Ön sem, őrizze meg egészségét, gyógyítsa testét tudatosan, Hajdúszoboszlón a gyógyvíz és gyógyterápiák jótékony hatásával ötvözve, szakemberek segítségével.

Megosztás