Infraszaunázással a téli betegségek ellen

2020. február 6.

Az infraszauna edzi és pihenteti is egyben a szervezetet. Arról nem is beszélve, hogy jóval hatékonyabban méregtelenít, mint a finn szauna.

Miért is válaszd

Az infraszauana sugarai ugyanis 4 centimétterre a bőr alá jutnak be és onnan melegítenek kifelé. Aminek nem csak a szaunázással összefüggő hőérzetben van jelentősége, hanem a méregtelenítésben és sejtregeneráló hatásban is. A infraszaunázás közben kiadott izzadságban ugyanis jóval kevesebb a víz. Pontosabban jóval több a méreganyag… Az infraszauna méregtelenítő hatása akár 20-60 szorosa is lehet a hagyományos finn szaunáénak.

Amit talán nem árt tudatosítani ilyenkor, a téli időszakban. Hiszen ha kiadjuk magunkból a méreganyagot, azzal az immunrendszert is tehermentesítjük. Vagyis sokkal ellenállóbbak leszünk a betegségekkel szemben. És mindehhez elég 35-50 fokos hőmérséklet. Szóval még azoknál is működhet a “kúra”, akik egyébként nem bírják a meleget. Érdekesség még, hogy az infraszaunában kiadott izzadság nem kevést zsírt is tartalmaz. Azaz fogyni is lehet a segítségével. Harminc perc infraszaunázással akár 600-800 kalória is elégethető.

Úgyhogy, ha a nyári szezonra szeretnél formába jönni, akkor abban is segíthet az infraszauna.

De most talán inkább a méregtelenítő hatás az, amit ki kell emelnünk. Az infraszaunázás ilyenkor, a téli időszakban sokat segíthet abban, hogy egészséges maradj. Gondolj erre ha fürdőzni indulsz.

Ha nem bíznád a véletlenre az egészséget, és a wellness alatt is tennél azért, hogy ellenállóbb legyen a szervezeted a téli betegségekkel szemben, ne hagyd ki az infraszaunát.

Hajdúszoboszlón erre a Hungarospa-ban és számos szállodában van erre lehetőséged. Ide kattintva megnézheted, melyek ezek a hotelek.

Várunk Hajdúszoboszlón!

Megosztás