Irány a hajdúszoboszlói „menedzserkúra”!

2020. október 1.

Túlhajszolt, fáradt vezetők! Irány a hajdúszoboszlói „menedzserkúra”!

Gyógykúra nemcsak időseknek

Ha a gyógykúra szót halljuk Hajdúszoboszló vonatkozásában, leginkább arra gondolunk, hogy ezeket a kezeléseket az egyre sokasodó egészségügyi problémával küzdő idősebb generáció veszi igénybe.
Nem titok azonban, hogy egyre többen kezdenek élni az úgynevezett „menedzserkúra” lehetőségével. Már fiatal vezetők is részt vesznek az egy-két héten át tartó kezeléseken, igyekezvén megszabadulni a stressz és túlhajszoltság által okozott panaszoktól, valamint kipihenni az egész éves fáradalmakat.

Nagyszerű lehetőség számukra is ez az egy-két hetes időszak, amelyben nemcsak ők, hanem párjuk és gyermekeik is feltöltődhetnek. Kisebbeknek és nagyobbaknak egyaránt számos programlehetőséget kínál városunk.
Attól függően, hogy vannak-e konkrét panaszok, az orvosi felmérés és elbeszélgetés alapján kapják meg a javaslatot a következő napokban rájuk váró kezelésekkel kapcsolatban.

A menedzserkúra elemei lehetnek

Blogbejegyzésünkben a teljesség igénye nélkül kiemelünk néhányat, amelyek tipikusan a kimerültség, ülőmunka okozta tünetek enyhítésében jelenthetnek segítséget.

Napjainkban a hangsúly a komplex fizioterápiás kezelésen van, tehát a fürdőkúrát egyéb eljárásokkal, úgy mint gyógytornával, mechano-, elektro- és fényterápiával egészítik ki.

Nőgyógyászati problémákra kiegészítő terápiát nyújthatnak az iszapkezelések, ahol a hajdúszoboszlói Csónakázó-tó iszapja kerül felhasználásra.

A balneoterápia csak kúraszerűen fejti ki hatását, így kívánatos, hogy egy fürdőkúra legalább két hétig tartson.
Az őszi/téli időszakban sok esetben ajánlják a szén-dioxidos gyógygázfürdőt, amely elérhető a Hungarospa fürdőkomplexum gyógyászati részlegén is. A kúra során kis kabinokba ülnek be a betegek, ahol nagyjából mellmagasságig éri őket a gyógygáz. Érszűkület, cukorbetegség, csontritkulás okozta panaszok enyhítésében lehet hatékony választás, de az anyagcserét gyorsító és méregtelenítő hatása miatt sokszor része a „menedzserkúráknak” is.

Nem csak a gyógyvíz miatt, de a frissítő gyógykezelések miatt is érdemes Hajdúszoboszlóra ellátogatni akár egy évben többször is!

Megosztás