Ismerd meg a Tisza-völgy természeti csodáit

2021. május 13.

A négy szintes Tisza-tavi Ökocentrum egy olyan magyar szabadidős élményközpont, ahol a látogatók a főépületben és a 10 hektáros parkban a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti csodáit fedezhetik fel.

A Tisza-tavi Ökocentrum Magyarország második legnagyobb tavának élővilágát, elsősorban őshonos állatvilágát mutatja be, amelynek legfőbb látványossága Európa legnagyobb édesvizű akváriumrendszere. Az épülethez tartozó 10 hektáros szabadidőpark is, ahol egy időutazás keretében további érdekességként megtekinthetitek a Tájházat, a halászskanzent és a hagyományőrző baromfiudvart is.

Látogatóközpont

A látogatóközpont felszálló madárra hasonlító épülete állandó és időszakos kiállításokkal, rendezvényteremmel, háromdimenziós mozival, játszószobával és kilátó toronnyal várja a látogatókat.
A Tisza-tavi Ökocentrum kikötőjéből lehetőségetek van kishajós kirándulásokon részt venni, amelyek díját tartalmazza az Ökocentrumba szóló belépőjegy.
A Vízi Sétány tanösvényhez egy 20 személyes, menetrend szerint járó kishajóval lehet eljutni, pár perc alatt. A Tisza-tavi élővilágot bemutató Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény a Világörökség részévé választott Hortobágyi Nemzeti Park területén található.

A szabadidőpark

Az főépülettől elindulva két nagy körsétát tehetünk. Ha északkelet felé indulunk el például juhféléket, gólyákat, ragadozó madarakat, teknősöket láthatunk; közben betérhetünk az állatsimogatóba is. Amennyiben délnyugat felé kezdjük meg sétánkat vízimadarakat, őzet, szarvast, nyulakat, egy baromfiudvart ismerhetünk meg, és a halászskanzent is felfedezhetjük. A kormoránok és a pelikánok etetése is nagy élmény lehet!

A gyerekeknek ez a rész igazi kaland-paradicsom: a rönk-játszótér, a sövénylabirintus, a vízi játszótér és az akadálypályás kalandpark számtalan kihívása vár rájuk.

Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény

A Tisza-tavi Vízi Sétány Poroszló mellett a tó belső területén, a partvonaltól nagyjából 500 méterre található. Az Ökocentrum mellet a viz fölött cölöpökre épített 1500 méter hosszú pallóút vezet a madárvártákhoz és kilátóhelyekhez, itt nyílik lehetőség a Tisza-tónál élő madarakat megfigyelésére megzavarásuk nélkül. A Vízi Sétány természeti értékeinek megismerését információs táblák és képzett túravezetők segítik.

További bővebb információ

Tisza-tavi Ökocentrum
cím: 3388 Poroszló, Kossuth u. 41.
web: www.tiszataviokocentrum.hu

Megosztás