Ismerd meg Hajdúszoboszlót-study tour

2014. július 16.

A Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft. tulajdonos tagjai és alkalmazottai részére szakmai túrát szervezett a fürdőváros nevezetességeinek, látnivalóinak személyes megismerésére.

A program

A rossz idő ellenére nagy érdeklődés övezte a helyi TDM által szervezett szakmai programot, mely során hajdúszoboszlói szolgáltatók és munkatársaik ismerhették meg a város kulturális programajánlatát. A csoport a túra során a helyi városnéző Dottó kisvasúttal járta végig a látnivalók sorát. A résztvevők megismerhették a város legújabb múzeumát, a helyi tájházakat, melyek valóban méltóak a nagyközönség figyelmére, azonban mindeddig kevésbé voltak ismertek a turisták körében.

DSC08578

Helyi látnivalók

A program során a résztvevők ellátogattak többek között a Csanády-Borházhoz, melyhez kapcsolódóan megtekintették a város legidősebb épületét, a Csanádyak hajdani lakhelyét.

A következő állomás a Gazdaház (Czeglédy-ház) volt, mely a telek belseje felé elnyúló, nyeregtetős, cseréppel fedett épületével jeles képviselője az alföldi típusú, népi klasszicista lakóházaknak. A látogatókat autentikusan, kenyérrel és sóval fogadta a háziasszony, aki a ház bemutatásán kívül a gyógynövények sokrétű felhasználásával is megismertette a résztvevőket.

A soron következő Hajdúszoboszlói Géptár kiállítása óriási és minőségi gyűjtemény anyagával ámulatba ejtette a vendégeket, melyet házi pogácsa és sütemény koronázott.

A program utolsó helyszíne a szoboszlói Tájház volt, ahol a házi készítésű vendégváró falatok kíséretében, a régi idők hangulatát idéző környezetben elevenedtek meg a múlt, déd- és nagyszülők tárgyai.

DSC08611

A program során meglátogatott helyszínek létezése a jeles bizonyítéka annak, hogy Hajdúszoboszlón rengeteg felfedeznivaló „kincsesdoboz” rejtőzik, ahol nem csupán tárgyakat, de azok szellemi örökségét hűen ápoló családokat, szakembereket ismerhetnek meg az érdeklődők.

Képek a kirándulásról

[Nincs ilyen galéria]
Megosztás