Ismét szedtük a szemetet

2016. május 19.

Hajdúszoboszlón ismét mindent megtettünk, hogy tiszta környezet várja az ide látogató turistákat és az itt élőket is. Április 30-án ismét szemetet szedtünk, hogy Hajdúszoboszló tisztább és szebb legyen!

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén már hatodik alkalommal került megrendezésre a négynapos szemétszedési akció, melyre 2016. április 28. és május 1. között várták az önkénteseket. A mozgalom célja, hogy közösen megtisztítsuk a szűkebb-tágabb környezetünket.

Ebben az évben a Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft -TDM – valamint a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár ifjúsági-civil információs irodája együttes szervezésében Hajdúszoboszló is részt vett az akcióban április 30-án. Két hajdúszoboszlói egyesület is csatlakozott, a Hajdúszoboszlói Polgárőr Közhasznú Egyesület valamint a Hajdúszoboszlói Városszépítő Egyesület. A koordinátor tájékoztatót tartott a biztonsági előírásokról, majd kiosztásra kerültek a szedéshez szükséges eszközök (kesztyű, zsák, kötözőanyag). Ezek után reggel fél kilenckor 20 önkéntes együttes erővel gyűjtötte a szemetet és tisztította a  Kabai útfélen és a Nádudvari úton a kerékpár utak környékét. Összesen 35 zsák szemetet gyűjtve!

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, és lehetőséget ad, hogy együtt tegyünk a környezetért.
Reméljük, hogy jövőre még többen csatlakoznak hozzánk!

A résztvevőknek ezúton is köszönjük a részvételt és a lelkesedést!

Megosztás