Kerékpárosbarát a hajdúszoboszlói TDM szervezet

2014. november 24.

A Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft. kerékpárosbarát munkahely lett 2014-ben, mely címet egy évig viselheti a szervezet.

Kerékpárosbarát cím

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Kerékpáros Magyarország Szövetséggel együttműködésben idén nyolcadszor hirdette meg a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat. A tárca az elismerésekkel arra igyekszik ösztönözni az önkormányzatokat és a vállalkozásokat, hogy a megfelelő infrastruktúra kialakításával és aktív szemléletformálással tegyék vonzóbbá a biciklis közlekedést. 2014-ben összesen 30 település és 39 munkahely nyerte el, többek között a Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft is. Így a cég egy éven át viselheti a megtisztelő „Kerékpárosbarát” címet.

Kerékpárosbarát oklevél

Kerékpárosbarát munkahely oklevél-web

Díjátadó rendezvény

A Kerékpárosbarát Település és Munkahely elismerő címek idei díjátadó rendezvénye 2014. november 21-én, Balatonkenesén került megrendezésre.
Az eseményen a díjazottak ajándéktárgyakat és elismerő oklevelet vehettek át Hegmanné Nemes Sára helyettes államtitkártól, aki arról is beszámolt, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium minden évben több kampányt szervez, amelyek során kreatív módszerekkel igyekszik népszerűsíteni a kerékpáros közlekedést. Kiemelte, hogy a szükséges infrastrukturális fejlesztések önmagukban nem elegendőek, a közlekedési szokások megváltoztatása elsősorban a résztvevőkön múlik. Az idei évben kerékpárosbarát címre beadott pályázatok növekvő száma is igazolja, hogy egyre többen ismerik fel: a tudatos járműválasztás, amelyben helyet kap a kerékpározás is, számos előnyt tartogat a biciklista és környezete számára.

Megosztás