Kiemelt térség lett Hajdúszoboszló

2017. augusztus 15.

Óriási lehetőség Hajdúszoboszló turizmusának, hogy 5 milliárd forintos állami támogatásból valósulnak meg az üdülőhely további turisztikai fejlesztése!

Kiemelt turisztikai régió része Hajdúszoboszló

A 2017. július 12-én megtartott kormányülésen kiemelt turisztikai régióként nevesítették a Debrecen-Hajdúszoboszló-Hortobágy-Tiszta tó térségét. A döntés a Magyar Közlöny 2017. évi 129. számában lett nevesítve (1522/2017. (VIII.14.). A határozatban elfogadásra kerültek többek között a megnevezett települések turisztikai fejlesztési projektjei, ezt a kormányrendelet részletezi.

Hajdúszoboszló fejlesztési projektjei

  • Hajdúszoboszló egészségturisztikai fejlesztéseként támogatást kapott
    a „Strandfürdő minőségi kínálatbővítése új, egyedi élményövezet kialakításával” tahiti-beachvalamint a „Négy évszakos aktív élményközpontú attrakció fejlesztése” projektek megvalósítására, melyek támogatására összesen 2,5 milliárd támogatást kap a Hungarospa Zrt.
    aqua-palace-fejlesztese-hungarospa
  • Hajdúszoboszló turisztikai attraktivitásának fejlesztéseként támogatást kapott
    a „Vonzó városkép, promenád kialakítása” és „Hajdúszoboszló gyógyparkjának megújítása”. A városkép megújulása, a turisztikai központ fejlesztése is 2,5 milliárd forint támogatással valósul meg a jövőben.

A gyógypark megújítását tartalmazó projekt célja a gyógyhelyhez illő városkép kialakítása, egy igazi rekreációs park létrehozása a Szent István parkban, mely körül öleli az Európai színvonalú fürdőkomplexumot. A tervezett gyógyparkban megújul a szökőkút, díszvilágítás, kapnak a parkban található épületek, korszerű árusító pavilonok kerülnek kihelyezésre, tehát az egész park átalakul korszerűsödik, a turisták minél hatékonyabb kiszolgálása érdekében.
A másik projektelem a Gábor Áron utca és Szent Erzsébet utca kereszteződésében egy szórakoztató övezet kialakítását szolgálja. A tervek szerint ez lenne Hajdúszoboszló új szórakoztató övezete, amely a kiemelt rendezvényeknek is megfelelő helyszíne lehet a jövőben, valamint innen indulva kerül kialakításra egy promenád. Ezáltal megvalósul a szállodasor összekötése az új szórakoztató övezettel, mely a Gyógyfürdőtől indulva érinti az Aqua-Palace élményfürdőt, majd a Gábor Áron utcán haladva bekapcsolódik a Mátyás király sétányba. A szállodasor szintén megújul majd a fejlesztés keretében.

Tehát érdemes lesz a jövőben is Hajdúszoboszlóra látogatni, hiszen hamarosan újabb vízi élményekkel és új városi attrakciókkal fogadja majd a turistákat a már most is szeretett és ismert üdülőhely.

Megosztás