Kincskereső játék

A mobilOFF élményON olyan elkötelezett emberek, szülők és családbarát szolgáltatok közös üzenete, akik a tartalmas együtt töltött időért kampányolnak, ennek a kampánynak az elkötelezett támogatója Hajdúszoboszló, a felüdülőhely is. A program hivatalos kiadványa a #kikapcs magazin, amely elérhető a hajdúszoboszlói Tourinform irodában. Az aktuális számban kincskereső játékkal kedveskedünk vendégeinknek.

A játékról bővebben

Ezt a játékot azért találtuk, ki, hogy Hajdúszoboszló nevezetességeit játékos formában lehessen megismerni, egy kellemes séta alkalmával és ez a program így az egész család számára élmény legyen.

A játékban való részvételhez a hajdúszoboszlói Tourinform irodában veheted át a #kikapcs magazin 2019/4 lapszámát, melynek utolsó oldalán található a hajdúszoboszlói játék leírása. Ha velünk játszol, akkor Hajdúszoboszló legújabb kincsének nevét tudhatod meg, ha végigjárod az általunk kijelölt helyszíneket a túra során. A meglátogatott helyszínekhez a kiadványban segítség adunk a megfejtéshez, amivel még nyerhetsz is. Ha bejárjátok a hajdúszoboszlói kincskereső túrát és sikerül a helyes szót megfejteni, akkor gyertek be a város Tourinform irodájába (Szent István Park 1-3.) és vegyétek át a helyes megfejtésért járó jutalmat.

A Hajdúszoboszlói Kincskereső túra részletesen

  1. A túra első pontja a város legfiatalabb építészeti alkotása, a hajdúszoboszlói Harangház (Szent István park). Keresd a Harangház körüli oszlopok közül a harmadikat. Ezen találsz egy állatot, amely akár a környékbeli területeken és a Hortobágyon is legelhet. Ennek az állatnak az első betűje a megfejtés.
  2. Sétálj tovább a Harangháztól a szökőkút irányába, míg el nem éred a helyi Tourinform irodát. Az iroda üvegfelületén található feliratból válaszd ki azt a betűt, amely háromszor szerepel a szóban.
  3. Haladj tovább a fürdő nyári strandbejárata felé, majd ezelőtt elhaladva, fordulj jobbra és sétálj tovább a József Attila utcán a hajdúszoboszlói sportrepülőtér felé. Félúton eléred a fürdő területén található Csónakázó tavat, ami segíthet abban, hogy kitaláld ezt a feladványt. „Erdőn voltam, parton leszek, vízen járok, s tűzben veszek.” Mi az? A megfejtés a kitalált szó páros kezdőbetűje!
  4. A túra negyedi pontja a Kovács Máté Kulturális Központ és Könyvtár. A városunk kulturális programjainak helyszínt biztosító épülethez érsz, ha végig sétálsz a Major utcán, majd a Halasi Fekete Péter téren balra fordulsz, akkor ott találod egy szép park bal oldalán a keresett épületet.
    Állj meg az épület előtt és olvasd el a feliratot, melyik az a betű, amely kétszer szerepel a feliratban, ez lesz a negyedik betűnk.
  5. Sétálj tovább a Hősök tere irányába és fordulj be jobbra a Bocskai Rendezvényközpont felé. A tér bal oldalán található egy épület, mely helyi értékeink otthona. Itt az épületen szereplő felirat utolsó betűje lesz a megfejtés!
  6. Innen sétálj tovább a Hősök terére és átkelve a túloldalra, keresd meg a Bocskai utcát, ahol a helyi múzeum található. Ha ide betérsz találsz egy padot, amit akár te is kipróbálhatsz. Fejtsd meg, milyen pad és már meg is van a következő betű, hiszen ez a szó, ezzel a betűvel kezdődik.
  7. Ha mindent megnéztél és kipróbáltál a Bocskai Múzeumban, akkor sétálj vissza a József Attila utcára, ahol a fürdő felőli oldalán található a felújított Szabadtéri színpad. Ezzel szemben található szálloda öt betűs nevét illeszd az eddig megfejtett betűkhöz, így megtudod, hogy mi Hajdúszoboszló legújabb kincsének a neve.


Ha meg van kincskereső játékunk megfejtése, akkor küld el a nyerek@mobiloffelmenyon.hu e-mail címre a tárgyban jelezve, hogy HAJDÚSZOBOSZLÓ!
Ha van kedved tovább játszani, keresd fel a #kikapcs magazin minden kincskereső állomását és gyűjtsd össze valamennyi megfejtést!

Megosztás