Fedezd fel Nyíregyháza élményeit

2020. szeptember 4.

A Nyírség fővárosa is megér egy napot! A nyiregyházi kirándulás Hajdúszoboszlóról egy óra utazással autóval és vonattal is elérhető.

Ha a gyermekeinkkel érkezünk Hajdúszoboszlóra, és egynapos kirándulóhelyet keresünk a környéken, szívből ajánljuk Nyíregyházát. Itt kicsiknek és nagyoknak – gyerekeknek és felnőtteknek – egyaránt találunk kikapcsolódási és szórakozási lehetőségeket.

Nyíregyháza látnivalói

Az Észak-Alföld második legjelentősebb településére már érdemes a korai órákban megérkezni, hiszen a délelőttünket eltölthetjük a belvárosban egy fagylalttal a kezünkben sétálva. Olyan gyönyörű épületeket csodálhatunk meg itt, mint a Városháza és a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyháza a Kossuth téren, valamint a Korona Szálló és Casino patinás épülete a Dózsa György úton.
Ha esetleg estefelé szeretnénk programot csinálni, akkor a Móricz Zsigmond Színház egy előadására válthatunk jegyet.

A nap második felében kedvezzünk a gyermekeinknek, hiszen egy rövid autóútra található Nyíregyháza-Sóstó, amely méltán híres a állatkertjéről , a 30 hektáron mintegy 500 állatfaj életébe nyerhetünk bepillantást; papagáj illetve fóka show-n is részt vehetünk. A pontos időpontokról tájékozódjunk előre az információs falról, és eszerint tudjuk tervezni az állatkert körbebarangolását.

Ha marad még erőnk a nap végén, a Sóstói múzeumfalu vár minket. A 9 hektáros szabadtéri néprajzi múzeum Szabolcs-Szatmár-Bereg-megye népi építészetét mutatja be. Az idén 50 éves múzeum nagyszabású programokkal készült az évre, amelyek jelentős részét sajnos a koronavírus járvány miatt későbbi időpontban szervezik majd meg, de a skanzen önmagában is sok látnivalót és érdekességet tartogat. A honlapjukról tájékozódhatunk az aktualitásokról, így a kisebbeknek szervezett kézműves foglalkozások időpontjáról is.
Kerekedjetek fel, és látogassatok el minél hamarabb ebbe a fantasztikus városba is!

Megosztás