Lazíts egyszerűen

Az talán senkinek nem újdonság, hogy a vízben való lazítás nyugtatólag hat a fürdőzőre. Valószínűleg mindezt már sokan meg is tapasztaltátok. De vajon azt tudjátok-e, hogy mindez minek köszönhető?

Kerülj álom állapotba

A vízben való lebegés során az agy egy úgynevezett théta állapotba kerül. Ez az az állapot, amikor az agyhullámok másodpercenként 4-7 ciklusú frekvenciára lassulnak. Vagyis az ellazulásnak ez az egyik legmélyebb állapota. Gyakorlatilag a théta-agyhullámokat a tudatalattink. Ezek a hullámok kapcsolják össze, uralják az emlékek és az érzések közötti területet. És ezek a hullámok tartalmazzák az emlékeket, nagy hatással vannak a gondolkodásmódunkra és a viselkedésünkre. A szakértők szerint ha ilyen állapotba kerülünk, egyfajta spirituális érzékelést tapasztalunk meg. Ez az állapot már gyakorlatilag egy álomállapot.

matyas-hotel-hajduszoboszlo-tavaszi-akcio

Súlytalanság a hullámok által

A másik dolog, amiért olyan pihentetőnek érezzük a vízben való lebegést: a súlytalanság érzés. Ez lelkileg is súlytalanná tesz minket. Azaz elillannak a hétköznapi feszültséget előidéző gondok. Egészen pontosan más megvilágításba kerülnek azok. Aztán ott vannak még a hullámok. Az, ahogy a testet éri a víz lassan masszírozó hatása, az lenyugtatja az izmokat, illetve mérsékli a pulzust is. Ez utóbbiban természetesen a víz hőmérsékletének is óriási szerepe van.

hunguest-hotel-apollo-medence-ter

Érzékelés mentes lebegés

Végül: a vízben való lebegés közben létrejött meditatív állapot olyan érzést vált ki, mintha csak egy bizonyos feladatra összpontosítanánk. Így az agy gyakorlatilag egy stimulációtól mentes fázisba kerül. Azaz maximálisan kikapcsol, így képes pihenni. Ez módszer egyébként nagyon sokat segít a problémamegoldásban. Gyakran fordul elő, hogy ilyen, vízben meditálós állapotban jön egy nagy ötlet. A víz tehát jó értelemben megfoszt minket az érzékeléstől.

Kipróbálnád? Várunk Hajdúszoboszlón. Itt mutatjuk, hogy melyik szállodák rendelkeznek saját medencével.

Itt pedig a Hungarospa hajdúszoboszlói fürdőkomplexum vizes lehetőségeiről tájékozódhatsz. https://www.hungarospa.hu

hunguest-hotel-aqua-sol-ev-eleji-akcio

Megosztás