Lezárult a XI. TDM konferencia Hajdúszoboszlón

2014. május 30.

A XI. TDM konferencia keretében Hajdúszoboszlón a Hotel Atlantisban szövetségi tisztújítás mellett kiemelt témaként ismertetésre került a TDM 2.0 elnevezésű programban rögzített új irányok a TDM rendszer fejlesztésére és finanszírozására vonatkozóan.

Konferencia 0. nap

Május 2-án az Országos TDM Szövetség közgyűlésén a szervezet élére új elnökség került megválasztásra az alábbiak szerint:
Elnök:
Semsei Sándor-Elnök, Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület

Alelnök:
Nagy Júlia-Ügyvezető, MIDMAR Miskolci Idegenforgalmi Marketing Nonprofit Közhasznú Kft.
Somossy Eszter-TDM menedzser, Gárdony Város és Térsége Turisztikai Egyesülete; Ügyvezető, Velencei-tó Térségi TDM Nonprofit Kft.

Elnökségi tagok:
Hoffmann Henrik-Elnök, Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület Elnök, Balatoni Regionális TDM Szövetség,
Kabály Zsolt-Ügyvezető, Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft.,
Magyarics Gábor-TDM menedzser, Tata és Környéke Turisztikai Egyesület Projektmenedzser, Duna-Gerecse Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.)
Víg tamás-Vezető, Magyar TDM Szövetség Stratégiai munkacsoport

Felügyelőbizottsági tagok:
Horkay Nándor-Igazgató, Nemzetstratégiai Kutatóintézet,
Pálffy Tamás-TDM menedzser, Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület,
Mogyorós Judit-Elnök, Nyírség Turizmusáért Egyesület

XI. TDM konferencia Hajdúszoboszló

Konferencia 1. nap

A vendéglátó Hajdúszoboszlói TDM szervezet bemutatkozása után a helyi fő attrakcióval ismerkedhettek meg a résztvevők a Hungarospa Zrt vezérigazgatójának prezentálásában. Majd ezt követően Dr. Raffay Ágnes számolt be a Pannon Egyetem TDM kutatásának eredményeiről. A program folytatásaként bemutatkozott a Szövetség új elnöke és ismertette terveit, célkitűzéseit a jövőre vonatkozóan, ezután a Nemzetgazdasági Minisztérium részéről Dr. Horváth Viktória turizmusért felelős helyettes államtitkár adott tájékoztatást a turizmus politika aktualitásairól. Az ebéd előtt még Hoffmann Henrik a Balaton Turizmus Szövetség elnöke ismertette a Nyitott Balaton projekt eredményeit. A délután folyamán két szekció keretében két téma került terítékre:
1. Online kutatás – online kommunikáció, az online kommunikáció még hatékonyabb alkalmazása érdekében.
2. Gyógyhelyek és TDM szervezetek pozitív együttműködési példája
A szekció ülések végeztével fakultatív programok indultak. A konferencia résztvevői fürdőlátogatás, fürdőzés, városnézés-múzeumlátogatás és pálinkakóstolás közül választhattak.
A nap gálavacsorával zárult.

Konferencia 2. nap

A XI. TDM konferencia második napján Horkay Nándor a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kutatási, Stratégiai és Koordinációs Igazgatójának vitaindítóját hallgathatták meg a résztvevők. Az előadás során megismerhették a TDM 2.0 – a magyar turizmus térségi, helyi irányítási és menedzsment rendszerének újratervezése program részleteit.

XI. TDM konferencia Hajdúszoboszló

A konferencia zárásaként a TDM szervezetek jövőbeni fenntarthatóságáról, hatékony működtetéséről történt egyeztetés a jelenlévők és az új elnökség tagjai között, azonnali kérdések és válaszok formájában.

Képek a konferenciáról

[Nincs ilyen galéria]
Megosztás