Magyar-lengyel barátság nap volt Hajdúszoboszlón

2014. június 30.

Június 27-én a magyar-lengyel barátság jegyében Szent László király ünnepén, emléktábla avatásra került sor a hajdúszoboszlói Szent László Római Katolikus Templomban.

Hajdúszoboszlón 2014. június 27.-én, Szent László ünnepén első alkalommal kerül megrendezésre a Magyar-Lengyel Testvériség Napja. Szent László ünnepe a magyarországi lengyelek hivatalos ünnepe, Szent László történelmi egybetartozásunk gyökere.

A magyar-lengyel barátság jegyében 2014. június 27-én emléktábla avatására kerül sor II. János Pál pápa szentté avatása tiszteletére a Szent László Római Katolikus Templomban Hajdúszoboszlón, ahol a krakkói érsek korában személyesen is járt.

A rendezvényen résztvevők körében volt a Lengyel Köztársaság Nagykövetsége részéről a Konzul, Lengyelországból a felsőházi szenátor, az Országos Lengyel Önkormányzat vezetősége, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviselője, lengyel egyházi vezetők, a szervezők és Hajdúszoboszló város Polgármestere.

A programban a Szent László Római Katolikus Templomnál magyar – lengyel szentmise, emléktábla avatás, ünnepi beszédek, díszlövések, az emléktábla felszentelése, koszorúzás szerepelt. Ezt középkori zenés átvonulás követte a Szent István parkba, ahol hagyományőrző programok és az Igriczek zenekar koncertje várta a résztvevőket a Harangháznál.

Szent László király ünnepe

Megosztás