Minden idők legmagasabb vendégéjszaka száma Hajdúszoboszlón

2017. február 20.

Ismét remek turisztikai évet zárt Hajdúszoboszló a 2016-os évben. Az alföldi fürdőváros önkormányzatának adatai alapján, – amelyek a kereskedelmi szálláshely adatai mellett már az egyéb szálláshelyek eredményeit is tartalmazzák – a statisztikák több csúcseredmény elérését mutatják.

Történelmi csúcsot ért el Hajdúszoboszló 2016-ban, hiszen a statisztikai adatok alapján 1.222.145 vendégéjszakát regisztráltak a szállásadók, ami 82.000 éjszakával több, mint 2015-ben. A rendelkezésünkre álló legkorábbi adatok óta még sohasem volt ennyi vendégéjszaka regisztrálva a fürdővárosban. A teljes vendégforgalmat figyelembe véve várhatóan ismét Hajdúszoboszló lesz a Magyarország legnépszerűbb vidéki települése 2016-ban. Továbbra is kiemelkedően népszerű a belföldi piacon Hajdúszoboszló, hiszen a vendégéjszakák 61%-át magyarok töltötték el.

Rekorderedmény született a Felüdülőhelyre érkező turisták számában is, mivel a 361.440 fő minden idők legmagasabb vendégszáma lett.

Az egymást követő évek közötti változásokat figyelve is rendkívül sikeresnek tekinthető a 2016-os év, hiszen az elmúlt 20 év legnagyobb éves vendégéjszaka- és vendégszám növekedését könyvelhette el a népszerű fürdőváros.

Hajdúszoboszló a külföldi küldő területek többségén is nagyszerűen teljesített. A lengyeleknél minden idők legmagasabb vendégszáma lett regisztrálva, a 2015. évi rekordot túlszárnyalva 12,6%-al nőtt az általuk eltöltött vendégéjszakaszám és javult az átlagtartózkodás is. Kiemelkedően nőtt a szlovák vendégéjszaka- és a vendégszám, 21,2%-al, illetve 16,3%-al. A román vendégek körében továbbra is kedvelt célpont Hajdúszoboszló, az elmúlt évhez képest további 7%-os emelkedést mutatnak a számok. Az ukrán turisták által regisztrált adatok kiemelkedőek, hiszen a tavalyi csökkenés ellenére a vendégéjszakák száma 26,2 %-al, a vendégek száma 20,5%-al nőtt, valamint az átlagos tartózkodási idő is 4,7 éjre emelkedett.

Örvendetes tény, hogy legtöbb szálláshely-típusnál nőtt a vendégéjszakák száma, a legnagyobb növekedés a hoteleknél 11,3%-kal és a kempingeknél 7,3%-kal következett be.

A hajdúszoboszlói fürdő is kiváló évet zárt 2016-ban. A Hungarospa-nak sikerült felülmúlnia az előző, kimagaslóan sikeres évet. A fürdőkomplexum összes vendégforgalma 2%-al nőtt (strand és gyógyfürdő, Aquapark, Aqua-Palace Élményfürdő), és a gyógyászat terén szintén 2 %-os növekedés következett be az előző évhez képest.

A statisztikai adatokon túl 2016-ban a vendégek véleménye, értékelése és szavazatai alapján is Hajdúszoboszló a legnépszerűbb, hiszen az Év Turisztikai Települése díj ismét a városhoz került. Hajdúszoboszló turisztikai portálja is rangos elismerésben részesült, elnyerte az Év honlapja díjat turizmus kategóriában, valamint a fürdőváros új mobil applikációja különdíjban részesült a szakmai zsűri döntése által.

Megosztás