Művészeti program sorozat kezdődik

2020. február 28.

Márciusban ismét megrendezésre kerül a Szoboszlói Tavaszi Művészeti Napok Hajdúszoboszlón. A rendezvénysorozat keretében gyermek programok, színházi előadások, zenés programok várják az érdeklődőket.

Hajdúszoboszló Kulturális Központjában március 8 és április 11 között több egymást követő hétvégén kerülnek megrendezésre a Szoboszlói Tavaszi Művészeti Napok keretében olyan előadói estek, színházi előadások és hangversenyek, koncertek, amelyek között minden korú érdeklődő találhat kedvére való programot.

Gyermek programok

A márciusi programkínálatban a kisgyermekes családok számára is több alkalommal nyílik lehetőség a péntek esték és hétvégi programok tartalmas eltöltésére. Elsőként történelmi családi délelőtt várja az érdeklődőket az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére. Ezt követően a Csicseri és Borsó zenekar „A Hangok Felvonulnak” című koncertjére lehet jegyet váltani, mely kiváló családi program lehet március 21-én szombaton.

További programként választható még a Tavaszköszöntő kézműves foglalkozás és a Húsvéti tojásfestés is, mindkét program helyszíne a Kulturális Központ.

Színházi és előadói estek

A rendezvénysorozat keretében elsőként Sándor György Kossuth- és Jászai Mari-díjas író, előadóművész, „humoralista” estje nyitja meg március 8-án. Ezt követően március 19-én Kulcsár Lajos: LOVE.HU című vígjátéka lesz látható a Fórum Színház előadásában. A színházi produkciók közül az utolsó Kamarás Iván Jászai Mari-díjas színész műsora lesz „Egy fess pesti este” – címmel, mely nem egy hagyományos, „poros” színészanyag lesz, félig elszavalt dalokkal, jelenetekkel és így az egész család számára kínál felhőtlen szórakozást.

Ünnepi alkalmak idejére

Hajdúszoboszlón március 14-én a magyar kultúra és zene rajongóit egy egyedi, ingyenesen látogatható program várja. A helyi Kulturális Központ színháztermében „Magyarnak lenni” címmel ad ünnepi koncertet Kovács Nóri, a Népművészet Ifjú Mestere.

Március 31-én a helyi Zichy Géza Zenei Alapfokú Művészeti Iskola kamaracsoportjainak hangversenye szórakoztatja majd a nézőket, valamint április 11-én a magyar költészet napja alkalmából a Kávészünet zenekar koncertje zárja majd a rendezvény sorozatot. Mindkét eseményre ingyenes a belépés!

Megosztás