Múzeumok éjszakája a Bocskai Múzeumban

2015. június 12.

Június 20-án szombaton egész estés programokkal várja látogatóit a Bocskai Múzeum a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat keretében Hajdúszoboszlón.

A rendezvény mottója

Az idei rendezvény mottója: „Múzeumok éjszakája a művészetek fényében”. A rendezvényen nyíló kiállítások ugyanis a képzőművészetek világába vezetik el a látogatókat.

A rendezvény helyszíne

A programok központi helyszíne idén a Bocskai utca 14. szám alatti, Nemzetközi Modern Múzeum és Rácz György Emlékház lesz.

Kísérő program

Az esztétikai mellett kulináris élménnyel is készül az intézmény: a művészeti múzeumok udvarán kerül megrendezésre a II. Szoboszlói Édességvásár.

A programról részletesen

A rendezvény 17.00 órakor Joseph Kádár festőművész Dualizmus című kiállításának megnyitójával kezdődik. A tárlat érdekessége, hogy egy-egy műben két önálló stílus, ötvözéseit figyelhetjük meg. Ezzel azonban nem ér véget a megnyitók sora, 18.00 órakor Fényre vitt gyűjtemény címen a múzeumban őrzött képzőművészeti anyag gyűjteményes kiállítása nyílik meg. A múzeum sötét műtárgyraktárából olyan művészek munkái kerülnek ismét napvilágra, mint Miskolczi László, Cseh Gusztáv, Kígyós Sándor, Szabó László, Kepes Ágnes, vagy Rácz György, akiről egész este életrajzi filmeket is vetít a múzeum a róla elnevezett Emlékházban, a művész emlékét ápoló Rácz György Baráti Kör jóvoltából. Végül 19.00 órakor a szoboszlói születésű Fekete Borbála festő-rajztanár emlékszobáját avatja fel a múzeum.

A Múzeumok Éjszakáján kulináris élmények és kreatív foglalkozások is várják az érdeklődőket. A II. Szoboszlói Édességvásáron mézeskalácsot, grillázstortát, kézműves csokoládét, helyi méz- és lekvármanufaktúrák termékeit és cukrászsüteményeket kóstolhatnak az édesszájú vendégek. A fárasztó tanévzárók után is érdemes eljönni a múzeumba és édességgel megünnepelni a kiváló tanulmányi eredményeket.

Belépőjegy a rendezvényre

A rendezvény és a múzeum összes kiállítása ezen az estén rendkívül kedvezményes, 500.- Ft-os belépőjeggyel látogatható. A gyerekek a rendezvény egész ideje alatt kreatív foglalkozásokon vehetnek részt, számos népi kézműves mesterséget kipróbálhatnak.

Plakát a rendezvényről

plakát4
Minden kedves látogatót szeretettel vár a Bocskai István Múzeum minden dolgozója!

Megosztás