Nyár előtti szaunázás

Készítsd fel szaunázással a bőrödet a tavaszi, nyári napsütésre!

Ha a szaunázást említjük, a legtöbbeknek a téli feltöltődés jut eszébe. Pedig tavasszal legalább annyira élvezetes és hasznos szaunázni, mint a hidegebb hónapokban. A szaunázók egyrészt könnyebben birkóznak meg a tavaszi fáradtság tünetivel, másrészt ellenállóbbak lesznek a megbetegedésekkel szemben és a bőrük is szebben barnul a napfénytől. Ez utóbbira az a magyarázat, hogy a szaunázás során kitisztul a bőr, az elhalt hámréteg pedig eltávolítható. Sőt, nem csak barnább, ellenállóbb is lesz a bőr a tavasszal is szaunázóknál. Egyebek mellett náluk ritkábban jelentkezik napsugár okozta bőrgyulladás. Sőt, a rendszeresen szaunázóknál az egyes érzékenységre utaló tünetek megjelenésének az esélye is kisebb. Ugyanakkor ne felejtsük el azt se, hogy a szaunázók sokkal jobban bírják a nyári kánikulát is. A tavaszi wellness még így is edz. De azért napvédő krémre így is szükségünk lesz. Sajnos ezt a szaunázással sem spórolhatjuk meg.

 

pexels-photo-269110

Vagyis ha tavasszal jössz mondjuk Hajdúszoboszlóra fürdőzni, a szaunázást se hagyd ki. Attól még, hogy kint 20 fok van, az “izzadás” jót tehet. A fent felsorolt módokon. Azt viszont tudatosítsd, hogy a szaunázás akkor lesz teljes, ha hűtőfürdőt is veszel. Plusz a peelingre is áldozol.

Ha ezt tennéd, mármint szaunáznál tavasszal egy jót, Hajdúszoboszlón a Hungarospa szauna világában megteheted. De számos helyi wellness szálloda is rendelkezik saját szaunával, ahol szintén nyílik lehetőség tavaszi szaunázásra. Ha kíváncsi vagy, melyek ezek a szállodák, ide kattints!

 

Megosztás