Nyertes pályázattal fejleszt a Hungarospa

2012. december 21.

 

December 21-én értesült  a Hungarospa arról döntésről, hogy „A Hajdúszoboszlói Hungarospa célcsoportorientált attrakciófejlesztése” című pályázata 500 millió forint támogatásban részesül.

Ezzel az örömteli hírrel kívánunk minden kedves vendégünknek, partnereinknek és Hajdúszoboszló város lakosságának boldog karácsonyt és sikerekben gazdag új évet!

A Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt.  2012. szeptemberében nyújtotta be pályázatát az ÉAOP-2.1.1/A.I-12 számú „Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése” pályázati konstrukcióra. A komplex fejlesztés összértéke körülbelül 1,3 milliárd forint.

A pályázat több olyan elemet tartalmaz, melyek a 2001-2002-es Széchenyi Terv fejlesztésből  kimaradtak. Ide tartozik  a strand hátsó részén az Ómega medence környékének fejlesztése, illetve a strandon gyermekeknek szóló vízi szórakoztató elemek.

A 2000-ben épült Aquaparkban szükségessé vált újabb csúszdák, újabb élményelemek létrehozása, hogy a vendégek érdeklődését fenn tudjuk tartani. Az új csúszdák megvalósítását egy új terület bevonásával tervezzük.

 

az extrém csúszdapark látványterve

A gyógyfürdő fejlesztés keretében 2002-ben csak részben valósult meg a termál csarnok rekonstrukciója, mely mára már műszaki állapota miatt elengedhetetlenné vált, nem rendelkezünk továbbá elegendő pihenő területtel.

 a termálcsarnok látványterve

Ezeket a  hiányosságokat kívánja orvosolni legújabb projektünk. A gyógyfürdőben kevésnek bizonyult a szénsav kezelések kapacitása, ezért tervezzük egy mofetta létrehozását, ahol egyszerre több vendég is igénybe tudja venni a kezelést.

A fejlesztés megvalósulásával ismét növekedni fog Hajdúszoboszló turisztikai vonzereje, újabb évekre teremtődik meg a vendégforgalom növekedésének feltétele.

(forrás: hungarospa.hu)

Megosztás