Páratlan hajdúszoboszlói összefogás az ukrajnai menekültek részére

2022. február 28.

Hajdúszoboszló város turisztikai szervezetei, szakemberei, vállalkozói és Hajdúszoboszló Város Önkormányzata páratlan összefogással segíti az ukrajnai háború elől menekülőket.

Szálláshely és ellátás Hajdúszoboszlón

A Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft (helyi TDM szervezet) partneri hírlevelére több magánszálláshely ajánlotta fel apartmanjait és vendégházaiban lévő szobáit a Hajdúszoboszlóra érkező ukrán menekültek részére. Hajdúszoboszló városában a Szép Ernő Kollégium után az Inn Hotel is megnyitotta kapuit az ismert hazai üdülőhelyen menedéket keresők számára.
A helyi TDM szervezet továbbra is várja azon magánszálláshelyek jelentkezését, akiknek lehetőségük van és segíteni akarnak, azzal, hogy szállást biztosítanak a városba érkező ukrán családoknak. Ezen felajánlásokat a szervezet ügyvezetőjének Lévay Enikőnek az e-mail címére lehet megküldeni, levay.eniko@hajduszoboszlo.hu .
A vendéglátó szektor is csatlakozott az összefogáshoz, hiszen a hajdúszoboszlói Lorena Étterem a Hőforrás utcán található éttermében napi egy meleg ételt biztosít a városba érkező ukrán menekülteknek. Továbbá az alföldi üdülőhelyre érkező és a határ mentén rekedt menekültek élelmiszerrel történő ellátását is segítik a hajdúszoboszlói vállalkozók és Hajdúszoboszló Város Önkormányzata.

Tartós élelmiszerek adomány gyűjtése

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata csatlakozott a Tiszántúli Református Egyházkerület adománygyűjtéséhez, melynek célja a kárpátaljai magyarok és a háború elől menekültek megsegítése. A magyar gyógyhelyen gyűjtött adományokból a hajdúszoboszlói Református Egyházközség élelmiszereket vásárol a menekültek ellátására, élelmezésére. A gyűjtéshez a hajdúszoboszlói Református Anna Idősek Otthona és a Gönczy Pál Református Általános Iskola is hozzájárult pénzügyi támogatással.
A humanitárius segítségből összegyűlt egyházi és önkormányzati adományokat hétfőn Hajdúszoboszlóról a Hajdúvidéki Református Egyházmegye Esperesi Hivatalába szállítják, s onnan indul majd a szállítmány Ukrajnába a szenvedők megsegítésére.

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata a lakosság segítségét, támogatását is kéri abban, hogy a gyűjtés minél eredményesebb legyen. Kérik az adományozókat, hogy főleg tartós élelmiszerekkel (főleg azonnal fogyasztható élelmiszerek: konzervek, csomagolt húsárú, sajt, csomagolt pékáru) segítsenek.

A gyűjtés helye

HKSZSZK Családsegítő Szolgálat (Kossuth utca 15.)

Gyűjtés ideje

2022. február 28 – március 4.

További információ kérhető az alábbi kontakt személynél

Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft – Lévay Enikő/ ügyvezető, levay.eniko@hajduszoboszlo.hu

Megosztás