Porszemes lovasok aktívan

2020. július 24.

A Porszem Lovas Egyesület és barátaik színes programokat kínálnak a közönségnek, lovakkal, kutyákkal, madarakkal, táncosokkal, akrobatikus rock-and rollal, rengetek nevetéssel, élménnyel és szeretettel.

Bővebben az egyesületről

A Hajdúszoboszlói Porszem Lovas Egyesület 13+1 alkalommal tart bemutatót a Szoboszlói Nyár 2020 elnevezésű 60 napos program keretében. A bemutatók során a lovakon kívül egyéb állatok is szerepelni fognak az egyesület tagjaival a programokon, hiszen a Porszem Egyesület tagjainak sok állata van! Kecskék, sünök, libák és egyéb két, négy illetve soklábú csoda. Az egyesület évek óta együtt dolgozik a Földesi Madársuli csapatával, akik madárreptetéssel szórakoztatják majd a közönséget, valamint a Porszem Lovas Egyesület egyik alapítója Püspök Ágnes, kutyás bemutatókat tart az általa létrehozott Ász Kutyaiskola hallgatóival. A Porszem Kutyás programokban engedelmességi feladatok, játékos bemutatók lesznek láthatóak, ahol a közönségnek is aktív szerepet szánnak. A kutyusok között többek között lesz border collie, jack russel terrier, tacskó, németjuhász, labrador, golden retriever, igazi magyar fajták és még hosszasan sorolhatnánk tovább, de ez legyen meglepetés! Az állatos programok folyamatosan változnak, színesednek a 60 nap során.

További információk

A Porszemes lovasok nemcsak a sportban jeleskednek, jó tanulók, folyamatosan képzik magukat, táncolnak, verset mondanak, énekelnek és zenélnek, számos kulturális tevékenységet végeznek, melyről bemutatóik során meggyőződhetnek az érdeklődők. Idén nyáron a táncos műsorok során a Kenguru Tánc Sportegyesület versenyzői is szerepelnek a Porszemes fiatalokkal, hiszen több Porszem ugrál a Kenguruknál. A Porszemes táncbemutatók során pedig standard és latin táncok elevenednek majd meg a táncparketten Mesi és Csaba segítségével. Mivel a Porszem számára fontos az élményszerzés táncházat tartanak a táncos napokon, ahol a nézők akár ki is próbálhatják, hogyan megy ez élesben, egy kiváló partner vezetésével. A tánc mellett az éneklés és a versmondás sem maradhat ki a Porszem Lovas Egyesület repertoárjából.

Ízelítő a jövőbeli programokról

A lovas egyesület szervezésében minden évben több program kerül megvalósításra, ebből szeretnénk most egy kis ízelítőt adni.

  • augusztus 9. Porszem Kupa, Országos Gyermek Lovasnap helyszín: Hajdúszoboszló sportrepülőtér
  • szeptember elején Lovasbemutató, lovaglási lehetőséggel, helyszín: Hajdúszoboszló, Hermann Ottó utca 2.
  • október elején Állatok világnapja, helyszín: Vadaskert Kávézó
  • novemberben Katonalovakra emlékezünk, helyszín: Szent István Park
  • Marhahajtás a Hajdúszoboszló-Nádudvar-Hortobágy turisztikai háromszögben
  • decemberben pedig Lóháton jön a Mikulás, helyszín: Szent István Park

Természetesen a szervezők a program és helyszínváltozás jogát fenntartják!

Megosztás