Pozitív eredmények Hajdúszoboszlón a nehéz évek után

2022. március 16.

A statisztikai adatok tükrében a 2021-es év pozitív és reménykeltő eredményeket hozott a nehéz évek után, a múlt évi turisztikai számok, ugyan nem hoztak rekord évet Hajdúszoboszló turisztikai történelmébe, viszont egy új kezdetet igen!

Hajdúszoboszló továbbra is népszerű

Hajdúszoboszló megőrizte kedvelt helyét a látogatók körében, ez látszik a 2021-es vendégéjszaka és vendégszám adatok alapján.
Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának adóhatósága összesítette a tavalyi turisztikai adatokat, mely szerint Hajdúszoboszló városában a 2021-es év folyamán összesen 798.569 vendégéjszakát regisztráltak a szállásadók, ami több mint 101.846 éjszakával több, mint 2020-ban.

Továbbra is jellemző a magyar vendégek túlsúlya, a vendégszám és a vendégéjszaka szám szerint is a belföldi vendégek üdültek többet az alföldi fürdővárosban. A belföldi vendégek aránya a vendégszám alapján 80%, míg az eltöltött éjszakák alapján 20% volt.

A városba látogató turisták száma a korábbi adataihoz képest emelkedést mutat, mely erőt ad a reményre, hogy Hajdúszoboszló, hamarosan ismét megközelíti a 2019-es rekord év eredményeit. 2021-ben összesen 241.846 főt regisztráltak a szállásadók. A vendégek átlagos tartózkodási ideje nőtt 2021-ben (5,2 %-al).

A tavalyi adatokkal összehasonlítva az összesített adatok szerint 9 %-os volt a növekedés a vendégfő adatokban, a vendégéj adatokban szintén emelkedés volt, mely 14,6 % volt.

Hajdúszoboszlóra a 2021-es évben is Lengyelországból, Romániából és Szlovákiából érkeztek a legtöbben és a legtöbb vendégéjszakát is ezekből az országokból regisztrálták.

A feltörekvő piacok között kell említeni továbbra is Ukrajnát és Moldáviát, mert az ukránoknál a vendégszám emelkedés, míg a moldávoknál az átlagos tartózkodási idő indokolja azt, hogy a jövőben is figyeljünk ezekre a piacokra.

Hajdúszoboszló továbbra is a magyar turizmus egyik meghatározó szereplője, mely pozíciót továbbra is megkívánja őrizni, ehhez segítség lesz a 2022-es évben a szálláshely nyújtotta minőségi szolgáltatások, a városi fejlesztések, melyek eredményeként megújul a város turisztikai központja, valamint a változatos program kínálat, melyek eredményeként Hajdúszoboszló továbbra is Magyarország felüdülőhelye marad, ahol mindenki jól érezheti magát.

Megosztás