Puszta program ebéddel

A hortobágyi Mátai Ménes vendégei számára több évtizede biztosítja népszerű programként a pusztai fogatozást, mely komplex program lehet egy csárda ebéddel kiegészítve.

A 10 órakor kezdődő program során a kivételes szépségű természeti tájjal, a Pusztával és a hozzá társuló szigorúan hierarchizált pásztortársadalom hagyományaival ismerkedhetnek meg a Puszta program résztvevői.
Eredeti környezetben tekinthetők meg a puszta jellegzetes legelő állatai, a látványos csikós bemutató és a híres pusztaötös. Máta puszta közepén áll az a négygémű kút is, mely a legnagyobb a Hortobágyon. A fogatozás után kellemes időtöltésre kínálnak lehetőséget az istállók, a Nyerges presszó felfedezése és K.Nagy József híres nádudvari keramikus műhelyének felkeresése is.

Majd ezt követően a Hortobágyi Csárda az alföldi pásztorkultúrához kapcsolódó gasztronómia hagyományainak jeles továbbvivőjéhez érdemes betérni. A hortobágyi húsos palacsinta és a szürkemarha lábszárpörkölt mellett állandó kínálatában megtalálható az egyik leghíresebb pásztorétel, az alföldi gulyásleves is, mely kihagyhatatlan egy hortobágyi kirándulás alkalmával. Alapanyagául minden esetben a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. saját állományából származó magyar szürke szarvasmarha szolgál  A program után a csárdai ebédre ajánljuk a gulyás levest és egy finom desszertet!

Hortobágyi csárda étlap

Az utazás és a program szervezése egyénileg történik! Amennyiben segítségre van szükségük a Hajdúszoboszlói Tourinform Iroda munkatársai készséggel állnak a rendelkezésükre, hogy bővebb információval szolgáljanak!

A puszta programról bővebben! 

Jegyvásárlás és indulás helyszíne: Mátai Ménes, Nyerges presszó – Információ, 4071 Hortobágy Máta major 48.

Megosztás