Puszta program ebéddel

A hortobágyi Mátai Ménes vendégei számára több évtizede biztosítja népszerű programként a pusztai fogatozást, mely komplex program lehet egy csárda ebéddel kiegészítve.

A 10 órakor kezdődő program során a kivételes szépségű természeti tájjal, a Pusztával és a hozzá társuló szigorúan hierarchizált pásztortársadalom hagyományaival ismerkedhetnek meg a Puszta program résztvevői.
Eredeti környezetben tekinthetők meg a puszta jellegzetes legelő állatai, a látványos csikós bemutató és a híres pusztaötös. Máta puszta közepén áll az a négygémű kút is, mely a legnagyobb a Hortobágyon. A fogatozás után kellemes időtöltésre kínálnak lehetőséget az istállók, a Nyerges presszó felfedezése és K.Nagy József híres nádudvari keramikus műhelyének felkeresése is.

A Hortobágyi Csárda az alföldi pásztorkultúrához kapcsolódó gasztronómia hagyományainak jeles továbbvivője. A hortobágyi húsos palacsinta és a szürkemarha lábszárpörkölt mellett állandó kínálatában megtalálható az egyik leghíresebb pásztorétel, az alföldi gulyásleves is, mely kihagyhatatlan egy hortobágyi kirándulás alkalmával. Alapanyagául minden esetben a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. saját állományából származó magyar szürke szarvasmarha szolgál, mellé pedig a Hortobágyi Csárdában helyben sütött, friss kovászos kenyeret szolgálunk. A programunkban 12 órakor kezdődő csárdai ebéd során a gulyásleves után fánkot kínálunk.

Egyedi program ár

A program teljes ára felnőttek számára 6.000 Ft/fő + 600 Ft/fő regisztrációs díj, gyerekeknek 3.500 Ft/fő + 400 Ft/fő regisztrációs díj.
Jelentkezni a programra a hajdúszoboszlói Tourinform irodában lehetséges, a regisztrációs díjak megfizetésével. Az utazás egyénileg történik.

Jegyvásárlás és indulás helyszíne: Mátai Ménes, Nyerges presszó – Információ, 4071 Hortobágy Máta major 48.

Megosztás

A weboldal használatával hozzájárul a sütik használatához. Részletek...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close