Rekord népszerűség és csúcseredmények

2016. február 18.

Rekord népszerűség és csúcseredmények Hajdúszoboszlón, a Felüdülőhelyen. Remek turisztikai évet zárt Hajdúszoboszló a 2015-ös évben.

Rekord eredmények

Az alföldi fürdőváros önkormányzati adatai alapján, – amelyek a kereskedelmi szálláshely adatai mellett már az egyéb szálláshelyek eredményeit is tartalmazzák – a statisztikák nagyon sok rekord felállítását mutatják.

A tavalyi évben elért 1.130.113 vendégéjszakával Hajdúszoboszló lett a legnépszerűbb 2015-ben Magyarország vidéki települései között. Ez az eredmény a város történetének 4. legmagasabb vendégéjszaka száma, amely alig marad el a 2007 évi csúcstól.

Rekorddöntés volt ugyanakkor a Felüdülőhelyre érkező szállóvendégek számában, mivel a 329.888 fő minden idők legmagasabb vendégszáma lett. Ez a szám két újabb csúccsal alakulhatott ki, hiszen mind a belföldi- , mind a külföldi vendégek száma minden idők legmagasabb értéke lett. A fürdővárost 66%-ban belföldi, míg 34%-ban külföldi vendégek látogatták meg a múlt évben.

Az egymást követő évek közötti változásokat figyelve is rendkívül sikeresnek tekinthető a 2015-ös év, hiszen tavaly az elmúlt 15 év legnagyobb éves vendégéjszaka és az elmúlt 10 év legnagyobb éves vendégszám növekedését könyvelhette el a legnépszerűbb fürdőváros.

%-os valtozasok a bazishoz kepest

Hajdúszoboszló a legtöbb külföldi piacain is nagyszerűen teljesített. A lengyelek minden idők legmagasabb vendégszámát, valamint az elmúlt 10 év legmagasabb vendégéjszaka számát érték el. Történelmi csúcsdöntés volt a szlovák vendégszámban és vendégéjszaka számban is, míg a román vendégek az elmúlt 5 év legnagyobb vendégéjszakáját és vendégérkezését produkálták. Annak ellenére érte el Hajdúszoboszló 1.130.113 vendégéjszakát, hogy a német, orosz és ukrán vendégek körében visszaesés volt.

A szállástípusok adatai között is találhatóak rekordok és kimagasló eredmények. A hajdúszoboszlói szállodák 2015-ben érték el minden idők legmagasabb vendégszámát és legmagasabb vendégéjszaka számát is. Az egyéb szálláshelyek és a kempingek is az elmúlt 5 év legmagasabb vendégszámát és legmagasabb vendégéjszaka számát érték el.

A hajdúszoboszlói fürdő csúcseredménye

A hajdúszoboszlói fürdő is számos rekordot állított fel 2015-ben, amelyek közül az Aquapark vendégforgalmát lehet a tavalyi évben a legek között említeni. 132.000 vendég kereste fel tavaly az Aquaparkot, amely a 2000. évi nyitás óta a legnagyobb vendégforgalom. Az előző évhez képest 30%-os növekedést könyvelhetett el így a Felüdülőhely Aquapark-ja.

Díjak 2015-ben

A statisztikai adatokon túl 2015-ben a vendégek véleménye, értékelése és szavazatai alapján is Hajdúszoboszló a legnépszerűbb, hiszen az Év Turisztikai Települése és az Év Fürdője díj is a városhoz került.

az_ev_furdoje_2015_logo

Megosztás